"Žikina šarenica" u Pirotu

09. avgust 2014. 04:53 Kultura Pirot Plus Online

Pirot će, u nedelju 10. avgusta, biti domaćin jednoj od najgledanijih emisija Radio televizije Srbije “Žikina šarenica”. Snimanje će biti javno, odvijaće se na Trgu ispred Doma kulture od 9 do 11 časova. Očekuje se veliki broj zanimljivih i aktuelnih gostiju, reporterskih zapisa a predstaviće se običaji, tradicija i bogatstvo našeg podneblja.

- Predstaviće se proizvodjači peglane kobasice, sira, kačkavalja, akcenat ćemo staviti i na našu narodnu tradiciju, ćilim, folklor. Cilj nam je da se prikažemo u najboljem svetlu, s obzirom da emisija ima veliku gledanost i van granica naše zemlje, kaže Bratislav Zlatkov, direktor Turističke organizacije Pirot.

Šarenica je emisija kolažnog tipa koja se emituje subotom i nedeljom na RTS 1 od 9 do 11 časova.

Sadržaj su zanimljive reportaže snimljene na terenu i dokumentarne priče. Naravno, Šarenica ne bi bila ono što jeste da u svakoj emisije ne ugosti i veliki broj sagovornika.

U Žikinoj šarenici gostuju, seljaci, zanimljivi ljudi, akademici…svako ko ima nešto zaniljivo da kaže, prikaže, odigra, otpeva, te će za sve prisutne koji odluče da pisustvuju javnom snimanju svakako biti zanimljivog sadržaja.

U emisiji posebno mesto imaju tradicija odevanja, graditeljstva, kulinarstva…

Emisiju uređuje i vodi Žika Nikolić