Završni koncert u OKC-u

12. jun 2013. 10:06 Kultura Pirot Plus Online

U toku letnjeg perioda OKC će praviti pauzu u radu. Marko Zubić iz OKC-a, kaže da će poslednji koncert u ovoj sezoni biti održan u petak kada će nastupiti pirotski bend BIG BUG.


- U pitanju je oproštajni nastup klavijaturiste benda Predraga Pejčića a ujedno i prvi nastup novog gitariste Stefana Potića. Predrag Pejčić je ostavio neizbrisiv trag na pirotskoj sceni kao klavijaturista nekoliko bendova od kojih su najznačajniji Kuriri i Big Bug. Uradio je kao producent aktuelne snimke većine bendova iz Pirota, a u poslednje vreme je radio i na projektima mnogih afirmisanih bendova iz Srbije. Na koncertu ćemo pored dobro poznatih stvari čuti i neke koje do sada nismo imali prilike da čujemo u Pirotu. Njihovi specijalni gosti biće niški elektro bend FIGURATIVE THEATRE, jedan jako zanimljiv i za Pirot nepoznat koncept. Nišlije će otvoriti koncert u 22h, a Big bug će nastupiti sat vremena kasnije.Karta za koncert košta 100 dinara – kaže Zubić.


Zubić kaže da su u toku pripreme za Oseženje fest koji će se održati 20. jula u pirotskoj tvrđavi.


- Sva naša energija u narednom periodu biće usmerena ka Osveženje festu koji će se održati šesti put, već po tradiciji u Pirotskoj tvrđavi, 20.jula. Opština nas podražava ali važno je da su značaj događaja prepoznali i drugi akteri, ove godine glavni finansijer Festivala je Ministarstvo omladine i sporta. Uspeli smo da napravimo nešto što je regionalnog značaja, što je važno kako za mlade ljude ovde tako i za one koji dolaze sa strane – kaže Zubić.


Nova sezona počeće 7. septembra, proslavom prvog rođendana OKC-a, kaže Zubić.


- Nova sezona u OKC-u počeće 7. septembra, proslavom prvog rođendana OKC-a i nastupom Grčkog benda PHASE. OKC je za ovih godinu dana višestruko pokazao oprvdanost svog osnivanja kroz realizaciju više od 40 programa - dodaje Zubić.