Završeni radovi na Trgu pirotskih ratnika. Vladan Vasić: Predstoji nam rekonstrukcija Doma Vojske čime ćemo dobiti kompletno uređen centar grada

03. decembar 2021. 12:56 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Radovi na uređenju dela Trga pirotskih ratnika u centru grada počeli su u septembru. Ovih dana radovi su završeni i uređen je deo od banke “Intesa” do restorana brze hrane “Taze”, ceo potez Ulice Dobrice Milutinovića. 

Radove je izvodila firma “Transkop” iz Paraćina.

Gradonačelnik Vladan Vasić danas je sa saradnicima obišao deo Trga pirotskih ratnika.

U izjavi za medije gradonačelnik Vladan Vasić naveo je da je urađeno oko četiri i po hiljade metara kvadratnih, nova kišna instalacija, rasveta, a imali su i sastanak sa svim ugostiteljima koji ovde rade i tu će na proleće biti jednobrazne letnje bašte, po nacrtu urbaniste. Ovom prilikom Vasić je pozvao ljude da čuvaju ovaj trg, a, kako je najavio, veruje da će iduće godine rekonstruisati i Dom Vojske, čime će kompletno biti završeno uređenje centra grada.

Vrednost ovih radova je 40 miliona dinara, rekao je Vasić i dodao da će u narednom periodu na ovom prostoru biti onemogućen saobraćaj, osim za vozila hitne i vatrogasne službe.

S obzirom da predstoje radovi na rekonstrukciji Doma Vojske, gradonačelnik Vladan Vasić, rekao je da je realizacija posla izvesna, ali ne i rokovi jer ne zavise od Grada Pirota. U planu je rekonstrukcija kompletnog objekta, osim velike sale za koju rade projektnu dokumentaciju.  

Kada je u pitanju uređenje trga podsećamo da je sredstva obezbedilo Ministarstvo finansija na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ukupno 60 miliona dinara, od kojih je Grad jedan deo opredelio za rekonstrukciju trga, a drugi deo za sanaciju klizišta prema Toplom Dolu.