Započeti poslovi u zastoju

19. novembar 2012. 12:31 Društvo Pirot Plus Online

Odugovlačenje oko formiranja Vlade Srbije i resornih ministarstava u mnogome je uticalo na realizaciju započetih poslova u mnogim lokalnim samoupravama.Prema rečima zamenika predsednika Opštine Dimitrovgrad,Zorana Petrova,to se moglo očekivati ali ne u ovoj meri kako je sada.Nedostatak finansijskih sredstava i komunikacije sa nadležnim ministarstvima stvorio je ozbiljne probleme oko realizacije započetih poslova.

„Mi smo sigurni da će sredstva plaćanja svakako biti brebačena iduće godine,ali do tada treba izdržati jer izvodjačima radova,u pojedinim slučajevima,ni avansi nisu uplaćeni.Ugovore o realizaciji poslova mi smo potpisali sa izvodjačima radova i normalno je da novac traže od nas.To je uticalo da poslovi zastanu jer,jednostavno,opštinski budžeti ne mogu da pokriju novonastale troškove.

Uz sve ove probleme,postoje i brojne nepoznanice oko predstojeće zimske sezone.Još uvek nam nije poznato koja će preduzeće raditi na održavanju regionalnih puteva.

Stanje u zemlji i aktuelni finansijski problemi uticali su i na rad Nacionalnog saveta bugara.Tek je nedavno imenovan direktor Vladine kancelarije za ljudska i manjinska prava i tek tada su počeli razgovori o aktuelnim problemima“.