Zašto? Mlekara bez mleka, Srbija bez stočnog fonda! Mića Denčić, stočar: Smanjujem broj grla. Ne isplati se!

09. oktobar 2023. 11:22 Privreda Pirot Plus Online

U skladu sa programskom politkom naše medijske kuće, na ovogodišnjem Konkursu Ministarstva informisanje, aplicirali smo Projektom "Mleklara bez mleka".

Novinarka Sonja Ćirić već je počela realizaciju ove teme. Višegodišnji problemi u pirotskoj Mlekari uticali su da jedna od najvećih mlekara u Srbiji po kapacitetu, prestane da radi.

Mlekaru su poslednji kupili, u junu prošle godine, Milan Jovanović i Zdravko Rajačić, Pak promet Kragujevac i Zeder, Beograd.

EKSKLUZIVNO: Milan Jovanović i Zdravko Rajačić, Pak promet Kragujevac i Zeder, Beograd, NOVI vlasnici Mlekare Pirot: Uvereni smo da će biti kao nekad! Znamo gde smo došli i šta smo kupili

Najveći problem Mlekare, znalo se još tada, biće količine mleka. Iako se najavljivao početak rada krajem prošle godine, Mlekara još uvek ne radi.

Sonja Ćirić upravo istražuje razloge zašto je kroz vreme Mlekara propadala, očekujući da će na kraju serijala od vlasnika saznati dobre vesti.

Kakvo je stanje u našem kraju!?

Zašto je sve manje vlasnika krava, ovaca?

Mića Denčić jedan je od najvećih stočara u našem kraju.

Nezvanično smo saznali da vlasnici traže nova rešenja i da nisu odustali od proizvodnje, s obzirom da su uložena velika sredstva.