EKSKLUZIVNO: Milan Jovanović i Zdravko Rajačić, Pak promet Kragujevac i Zeder, Beograd, NOVI vlasnici Mlekare Pirot: Uvereni smo da će biti kao nekad! Znamo gde smo došli i šta smo kupili

06. jun 2022. 15:05 Privreda Pirot Plus Online

Moju "komšinicu" Mlekaru posećivao sam često. Kako stanujem stotinak metara u drugoj ulici, često bih, šetajući do Tigra i nazad, prolazio parkingom Prvog maja i dalje.

 Mnogo ranije dolazio sam kao novinar do direktora sa kojim sam imao dobru saradnju. Uh, često bi nam u redakciju Radio Pirota slao vruć djubek.

 Prošlo je mnogo vremena. Moja "komšinica" počela da stari, zarasla u korov. Dolazili mnogi da je uzmu za sebe, pokušavali i nisu uspevali.

Sećam se prva prodaja bila je 28.07.2005. godine. Kupila je neka beogradska firma. "United Diary"

 Neću namerno da vam kažem iznos, jer će mi to, u daljem istraživanju o sudbini Mlekare, balkanskog giganta, biti potrebno.

 S Mlekarom, nekada jednom od tri najveće na Balkanu, pokušavali su da se "igraju" domaći i strani, ili "polustrani" kupci.

 Bili su tu i neki naši. U ulozi stražara. Ili nešto više.

I o tome kasnije.

 Ovih dana, obradovao sam se. Mlekara "okupana", uredjena, korov nestao. Sija.

 Danas sam, pošto sam čuo čoveka, otišao u Mlekaru oko 12h.

Najpre sam obišao Mlekaru i čuo i video STRAŠNE STVARI. O čemu ću tek pisati, snimak je mnogo dug i neću ga sada objavljivati. Snimio sam i ljude koji mnogo znaju. Od one jeftine prodaje na ovamo.

 Koga bude zasvrbelo kada čuje ovo nek' se češa. Neki neka razmišljaju o niskoj ceni, a neki drugi o desetine hiljada metara ukradenih kablova, nekih skupih mašina koje su posebno ukradene iz Mlekare. Čak i preko dizalica.

 Čudi me da ni tužioci ni sudije nikada i ništa nisu rekli.

 Dobro, o tome narednih dana.

 Sada razgovor bez dlake na jeziku s veoma interesantnim i hrabrim čovekom. Čudi me da niko u ovom gradu nije pomenuo da je u stočarski kraj (bio nekada) došao – čovek koji hoće zajedno sa svojim ortakom da podigne giganta, koji je po svojim kapacitetima, ali u ovoj oblasti isti Tigar Tajersu.

   Za koji dan, da sredim misli, pronadjem svedoke, aktere, nastaviću. Najpre o tome šta je sve odneto, šta je ostalo. O tome, kako je Mlekara, pošto i kome sve prodavana, do uloge nekih naših ljudi u pljačkanju Mlekare.

 Moja procena da to može biti veoma ozbiljno. O tome, verujem da zna i Policija i tužilac i sudije.