Vurdijada u Babusnici! VIDEO

14. novembar 2014. 05:18 Babušnica Pirot Plus Online

U Babusnici se u subotu održava treća po redu manifestacija zdrave hrane i tradicionalne lužničke kuhinje „Vurdijada 2014“. Manifestacija počinje u petak kulturno-umetničkim programom folklornih ansambala domova kulture Babušnica i Pirot, i koncertom zvezda granda Aleksandre Bursać i Stevana Anđelkovića na centralnom gradskom trgu u Babušnici. Početak programa je u 20 časova.
U subotu, u Sali hotela „CRNI VRH“ biće održano takmičenje u pripremanju vurde, kao i takmičenje u pripremanju nacionalnih jela amatera i profesionalaca. Početak manifestacije u je u 10.00 časova postavljanjem štandova i dolaskom gostiju. Od 11.00 časova počinje ocenjivanje izlagača, dok je za 13.00 časova predviđeno Svečano otvaranje „Vurdijade 2014“. Proglašenje pobednika i dodela priznanja je u 16.00 časova, a zatvranje treće „Vurdijade“ je u 17.00 časova.
Predsednik žirija ovogodišnje „Vurdijade“ biće Saša Mišić, poznatiji ka Pakleni kuvar,
Organizatori „Vurdijade“ su Turistička organizacija Babušnice i Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša. Pokrovitelj manifestacije je opština Babušnica.

Autor vesti: Jelena Božilović, novinar Radio Babušnica

Prilog TV Pi kanal