NAJNOVIJA VEST Vučić: Uvedeno vanredno stanje!

15. mart 2020. 21:37 Korona virus Pirot Plus Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saopštio je u 20 časova da je zbog korona virusa uvedeno vanredno stanje u zemlji  

Na osnovu Ustava Republike Srbije, a u skladu sa odredbama Ustava, člana  5. Ustava, obaveštavam da smo deoneli odluku o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji cele Srbije, rekao je Vučić.

Ovo je borba je za naše starije, roditelje, ali i za budućnost Srbije, rekao je predsednik Vučić. 

Završena je školska godina, od sutra "nema više škola, vrtića, fakulteta, sporta, teretana"

Vučić je rekao da je potrošnja uvećana za 100 odsto, ali da namirnica ima dovoljno.

Vojska će od sutra čuvati bolnice, a da je zatvor do tri godine predviđen za one koji ne poštuju meru samoizolacije. Najveću pomoć očekujemo od Narodne Republike Kine.

Sastanku Kriznog štaba u Palati Srbije prisustvovali su predsednica Skupštine Maja Gojković, premijerka Ana Brnabić, ministri Zlatibor Lončar, Ivica Dačić, Siniša Mali, Goran Knežević, Zorana Mihajlović, Jadranka Joksimović, Mladen Šarčević, Rasim Ljajić, Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Vanja Udovičić, Slavica Đukić-Dejanović, Milan Krkobabić, guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.

Na sednici su bili i epidemiolog Predrag Kon, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu Goran Stevanović, v.d. direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Verica Jovanović, bivši direktor Infektivne klinike KCS Mijomir Pelemiš. Takođe, sastanku u Palati prisustvovali su i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predsednik PKS Marko Čadež, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević...