Vladimir Ilić, generalni direktor Tigar ad: Mnogi nam nisu verovali! Naši radnici imaju veliko znanje i neverovatnu energiju. Pobeđujemo svi zajedno! Treba da se zna – nismo sami!

24. jul 2020. 20:27 Privreda Pirot Plus Online

Razgovor sa Vladimirom Ilićem bio je neophodan. To smo osećali svih onih dana u vremenu pandemije, doživeli smo njegovu veliku posvećenost radnicima i Fabrici, njegovu brigu za zdravlje zaposlenih.

Drugo, ono što je, takodje, od izuzetnog značaja, da je dolaskom Vladimira Ilića, Tigar ad, krenuo boljim putem da se proizvodnja povećavala da bi ovih dana stigla do 140.000 proizvoda mesečno.

Ko je Vladimir Ilić i zašto je ostavio sigurno, mnogo mirnije mesto u Ministarstvu, da bi došao u Pirot?

Dolaskom u Pirot Vlada Ilić zateko je prvi UPPR, nedovoljnu proizvodnju, često se "stajalo". Dobio je od države 80 miliona, ali i poverenje što je bio dobar vetar u ledja.

I onda je sve krenulo.  Sajam u Dortmundu, sigurni partneri, zarade su isplaćivane, sve bolja realizacija. Tehnička guma, Hemijski proizvodi počeli su, takodje, da napreduju. Tigar brend se vratio na evropsko tržište, odlučeno je da se uradi drugi UPPR. Rekord u proizvodnji   

Poslovanje je postalo sve sigurnije. Tigar je uspevao da obezbedi sredstva za troškove. Pozitivno poslovanje. Tehnička guma i Hemijski proizvodi  osavremenjuju proizvodnju, sve su finanijski bolji.

Radnici Tigra danas (petak, 24. jul)  otišli su na zasluženi godišnji odmor koji će trajati dve nedelje. Za to vreme uradiće se remont. Zarade su primljene, čekaju se novi ugovori. Biće ih do kraja godine. Troškovi se smanjuju, neki entiteti više ne rade. Tigar se priprema za privatizaciju. Čeka se septembar.

Vladimir Ilić u narednom periodu, dr Draganu Kostiću je istekao mandate, brinuti i o Slobodnoj zoni. Saradnja sa dosadašnjim direktorom će biti korektna, nastaviće se projekti. Sa rukovodstvom Tigar tajersa takodje .

Godine rada u Pirotu ostavljaju dubok trag. Vlada Ilić smatra Pirot drugom kućom. Upoznao je svoje radnike, njihov mentalitet, sugradjane, uspostavio dobru saradnju. Sve ide dobrim putem.

………………………………………………………………………

Iskreno, nadam se da ste pažljivo slušali Vadimira Ilića, generalnog direktora naše najstarije Fabrike. Zahvalan sagovornik, iskren, otvoren, što je omogućilo novinaru da sa njim razgovora otvoreno i iskreno.

Ubedjen sam da se generalni direktor Tigra tako ponaša i na poslu, da brine o radnicima i Tigru, da je Pirot zaista njegova druga kuća.

Priznajem, meni lično, ovaj razgovor ostaje kao jedan od najiskrenijih, najspontanijih.  Uostalom, uvek je sve u životu ZAVISILO OD LJUDI!!!