Vladica Dimitrov: Naš plan ubuduće je finansijska stabilnost, razvoj turizma, poljoprivrede i privrede

08. jun 2016. 10:00 Dimitrovgrad Pirot Plus Online

Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov rekao je u izjavi za Naxi Plus radio i Portal Plus online da je opštinskoj vlasti u Dimitrovgradu koalicija Srpske napredne stranke sa koalicionim partnerima – PUPS i SDPS, sa Socijalističkom partijom Srbije i Pokretom socijalista. S obzirom da je Vladica Dimitrov bio republički poslanik njegovo iskustvo u tom poslu doprinelo mu je da promeni određena mišljenja i gledišta što će, kako kaže, sada pokušati da primeni na delu.

- Ja sam još u svom ekspozeu 23. maja građanima saopštio da je plan buduće vlasti razvoj opštine Dimitrovgrad. I moji prethodnici i ja radili smo na tome i mogu da kažem da je opština Dimitrovgrad prilično infrastrukturno zaokružena, ali nema finanasijsku stabilnost. I danas je zavisna od usluga koje pruža na graničnom prelazu na šta nećemo moći da računamo kada se Srbija priključi Evropskoj uniji, kaže Dimitrov.

U narednom periodu radiće se na razvoju onih grana koje mogu da nađu plodno tle, a to su prvenstveno poljoprivreda i turizam, ali će posle dugog niza godina pokušati da razviju i privredu.

- Ekskluzivno mogu da kažem, još uvek nemam na papiru, ali imam iz Beograda informaciju da smo dobili određena sredstva za izgradnju radne zone Beleš, oko 38 miliona dinara od ministarstva privrede, tako da ćemo mi vrlo brzo krenuti u izgradnju radne zone, a kasnije ćemo pokušati da se priključimo Slobodnoj zoni Pirot, najavio je Dimitrov.

Što se tiče komunalne infrastrukture Dimitrov kaže da će raditi dva putna pravca koja su neophodna za razvoj opštine Dimitrovgrad. To je putni pravac Željuša – Planinica – Banski Dol – Poganovo i jedan lokalni putni pravac Kusa Vrana – Trnski Odorovci.

- Ostaje i dalje otvoreno da zajedno sa gradonačelnikom Pirota rešimo prsten kod Stare planine, nekih 7-8 kilometara od Izatovca do Slavinje i na taj način asfaltom povežemo dve opštine u reonu Stare planine, rekao je Dimitrov.

On je ovom prilikom najavio nastavak uspešne saradnje sa gradom Pirotom.