Vladan Vasić: Nisu me zvali, ne idem u Kragujevac!

25. septembar 2014. 10:37 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Predsednik Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović pozvao je u petak opozicione lidere na sastanak kloji treba da se održi u Kragujevcu. Pozvani su lideri stranaka, predstavnici civilnog sektora i istaknuti pojedinci koji se ne slažu sa politikom Vlade Srbije.

Pozivi su upućeni Bojanu Pajtiću iz Demokratske stranke, Borisu Tadiću iz Nove demokratske stranke, Čedomiru Jovanoviću iz Liberalno demokratske partije, Zoranu Živkoviću iz Nove stranke, Nenadu Čanku iz Lige socijaldemokrata Vojvodine i Dušanu Petroviću iz Zajedno za Srbiju.

Pozvani su i čelnici regionalnih pokreta - Boško Ničić iz Zaječara, Milan Đokić iz Knjaževca, Goran Vasić iz Pirota i lokalna udruženja iz Zapadne Srbije.

Stevanović je izrazio nadu da će većina opozicionih lidera, "zbog ozbiljnosti trenutka, uspeti da prevaziđe unutrašnje barijere" i da će se u petak okupiti svi protivnici politike Vlade i načina na koji ona vodi državu”.

Vladan Vasić, predsednik Opštine Pirot, u izjavi za Plus radio i Portal Plus online, našu opasku da je pogrešno napisano njegovo ime, nije želeo da komentraše, ali je bio jasan u svom stavu:

- Najpre zvaničan poziv nisam dobio!. Ne prihvatam da me neko zove preko novina. O pogrešnom imenu, neću da komentarišem!!! Svoj stav sam već rekao i Verku Stevanoviću, ali i većini onih koji su pozvani. Potrebno je da znamo suštinu, ideju skupa, teme o kojima ćemo razgovarati. Stičem utisak da je ovo uradjeno , kao i mnogo toga do sada, na ličnu inicijativu samo nekih od pomenutih i da o platformi nema saglasja! Koalicija za Pirot kojoj pripadam ima svoje stavove, jasnu politiku i zahvaljujući takvoj politici ima punu podršku Piroćanaca. Za mnogo detaljniju , ozbiljniju političku bobu potrebni su i jasni pravci, načini delovanja. Nisam pozvan i u Kragujevac, u petak neću ići, ponovio je Vladan Vasić, predsednik Opštine Pirot i lider Koalicije za Pirot.

Kako Plus radio i Portal Plus online nezvanično saznaju, najavljeni sastanak u Kragujevcu je otkazan. Da li je i ova odluka potvrda procene Vladana Vasića, predsednika Opštine Pirot da ne prisustvuje skupu , s obzirom na nepostojanje ozbiljnijih stavova i ideja neophodnih za dalje aktivnosti.

Vladan Vasić o otkazivanju sastanka nije želeo da daje izjavu!