Vladan Vasić: Završetkom druge faze radova u OŠ “8. septembar” dobićemo potpuno novu školu, uređenu po evropskim standardima

11. jun 2020. 14:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

U osnovnoj školi “8. septembar” u toku je druga faza radova na rekonstrukciji škole. Tokom prve faze uređene su učionice, podovi, rasveta, jedan deo fasade, a sada se renoviraju mokri čvorovi, fiskulturna sala i krov iznad sale, kompletira se fasada, ali i dvorište škole. Radove je danas sa svojim saradnicima obišao gradonačelnik Vladan Vasić.

Gradonačelnik Vladan Vasić rekao je da je vrednost druge faze radova oko 65 miliona dinara. Rok za završetak radova je 3. avgust. Vasić je istakao da će deca od 1. septembra poći u potpuno novu školu. Ovom prilikom radi se i ograda u dužini od oko 230 metara, dodao je Vasić i zahvalio Kancelariji za javna ulaganja Vlade Republike Srbije, uz čiju podršku se ovi radovi i realizuju. Ova škola će dobiti i energetski pasoš, s obzirom da su sa lož ulja prešli na bio masu, a prema podacima u poslednje dve godine grejanje je poboljšano, a jeftinije, kaže Vasić.

U narednom periodu planira se rekonstrukcija Gimnazije i izgradnja fiskulturne sale u školi “Mladost”.

Ovom prilikom Vasić je apelovao na đake da vode računa o školi i da svi zajedno štitimo ovu imovinu.