Visoka škola u Dimitrovgradu upisuje 100 studenata

17. jun 2013. 10:42 Dimitrovgrad Pirot Plus Online

Dimitrovgradski centar Visoke poslovne škole strukovnih studija Blace ove godine upisaće 100 studenata na 5 akreditovanih odseka, kaže šef centra Dragan Mančev.


- Odseci su računarstvo i informatika, porez i carina, finansije i računovodstvo, turizam, menadžment i internacionalna biznis administracija . Pored ovih 5 osnovnih studija imamo i specijalističke studije na četiri odseka , tako da će studenti koji završe kod nas ove godine treću godinu, bez polaganja dodatnih ispita, moći da nastave i četvrtu godinu i dobiju dovoljan broj bodova – kaže Mančev.


Cena školarine nije promenjena u odnosu na prošlu godinu i iznosi 65.000 dinara. Studentima, ali i njhovim roditeljima nude se i druge pogodnosti.


- Van svih troškova je pogodnost da roditelji koji školuju decu, po sistemu srednje škole, mogu svakog dana doći u školu ili pozvati telefonom kako bi proveriti da li dete dolazi redvono na nastavu, polaže ispite i kako uči. Roditeljima to znači. Kada je reč o školarini nismo je ove godine promenili Ona iznosi 65.000 I može se platiti na 12 mesečnih rata.. A što se tiče knjiga, od prošle godine studenti nisu u obavezi da kupuju knjige koje se nalaze u elektronskoj formi, studenti imaju mogućnost, da putem pristupne šifre sajta, od kuće preuzmu sve knjige koje su im potrebne za školovanje - dodao je Mančev.