Veliko interesovanje budućih srednjoškolaca za Tehničku školu

03. jul 2013. 12:07 Društvo Pirot Plus Online

Drugom dopunom Konkursa za upis u srednje škole utvrđeno je da ogledna odeljenja u Tehničkoj školi sa obrazovnim profilima Tehničar mehatronike i Elektrotehničar za elektroniku na vozilima više nisu ogledna tako da kvote za upis u tim odeljenjima više nisu 24 i 20 već 30 učenika po odeljenju. Aca Božić, direktor škole, kaže da kod učenika postoji veliko interesovanje za sve profile i da očekuje da u prvom upisnom krugu budu popunjena sva mesta.


- Naš Konkurs sad izgleda ovako smer elektrotehničar informacionih tehnologija, ogled je u pitanju po prvi put u našoj školi 24 učenika, dok će po 30 učenika biti upisano za smer elektrotehničar za elektroniku na vozilima, tehničar mehatronike, tehničar za kompjutersko upravljanje i tehničar drumskog saobraćaja. Za vozače motornih vozila, trogodišnje zanimanje je u pitanju, za profesionalne vozače takođe 30 učenika. To znači da ukupno ima mesta za 174 učenika i očekujemo da sva mesta budu popunjena već u prvom upisnom krugu – kaže Božić.


Raspored učenika po školama, obrazovnim profilima sa brojem bodova koji su ih kvalifikovali za taj obrazovni profil biće objavljeni 7. jula dok će upis učenika u prvom upisnom krugu biti 8. i 9. jula.