Večita dilema! Pšenica traži sunce, kukuruzu bi odgovarala kiša! Na “dobrom putu” i jedno i drugo!VIDEO

14. jul 2016. 15:32 Privreda Pirot Plus Online

Opeklo i danas baš dobro! Kažu jedan od najtoplijih dana. Povetarac samo prividno stvara drugačiji utisak. Po tradiciji, svakog leta smo tamo gde su kombajni. I danas, u četvrtak 14.jula , tačno u podne, bili smo na ,,žitnom polju,, kako ga obično zovu! Odlučili smo se za najbolje primere. Da vidimo kako je to “nauka” uradila. Žetva uveliko traje u “pirotskom polju”! Bili smo na oglednim parcelama Poljoprivredne stručne službe.

Kako rekosmo, žetva pšenice je u punom jeku, kiše nisu nešto posebno prekidale žetvu, ali prema prvim procenama čini se da će ratari ove godine biti zadovoljniji prinosom. To mi mislimo tako. Da li će ove godine prinos biti preko 4 tone... Sve to najbolje zna Srdjan Vidanović, stručni saradnik Poljoprivredne stručne slućbe, kome je pšenica poseban “fah”!

Nedaleko od njive gde se žanje pšenica su kukuruzna ogledna polja ove Službe. Zastali smo da iskoristimo priliku i pitamo ,,za zdravlje,,kukuruza. Srdjan Vidanović priželjkuje da bude sunčano za pšenicu, ali ,,tzraži ,,kišu za kukuruz. I to odbru! Pa sad, kako udovoljiti!?

Snimili smo kako izgleda kukuruz i iskoristili da nam Srdjan Vidanović pokaže ,,trenutnio stanje,,!

I na kraju, da bi odgovorili na dileme , odlučili smo da ,,skinemo,, prognozu vremena sa Weder2ambrela za naš kraj za narednih nekoliko dana.

Pa sad neka bira šta je kome volja!

Weather 2 Umbrela