Većina na lokalu stabilna

30. jul 2012. 11:47 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Većina u lokalnom parlamentu je stabilna, kaže u izjavi za Plus radio Vladan Vasić predsednik opštine I napominje da trenutno ne postoje nikakvi razlozi za prekomponovanje vlasti na lokalu. Pirot je među prvim opštinama u Srbiji u kojima je formirana lokalna vlast, s obzirom da nismo čekali rasplet dogadjaja na nivou republike, tako da ni sada to neće uticati na aktuelnu političku situaciju u Pirotu, kaže Vasić

- Ne vidim velikih razloga da se bilo šta menja kada je reč o većini u lokalnom parlamentu. Do toga će doći samo u slučaju ukoliko uslede veća mimoilaženja izmedju partnera, a to će biti na ispitu u vremenu koje dolazi, kaže Vasić.

Vasić je istakao da ne očekuje da će nova vlada doneti odluku o smanjenju transfera lokalnim samoupravama kao I da neće doći do izmene Zakona o finansiranju lokalnih samouprava. Opravdano je smanjenje broja državnih agencija čije aktivnosti su identične ili se prepliću, kaže Vasić, uz napomenu da je pored toga neophodna striktna primena Zakona o broju radnih mesta u lokalnim samoupravama.

Vladan Vasić fono, jutarnji program Plus radija: