Vatrogasci iz Hong Konga u "Tigar" čizmama

13. septembar 2017. 13:00 Privreda Pirot Plus Online

Saopštenje Kompanije "Tigar a.d."

U prvih šest meseci 2017. godine kompanija „Tigar.a d.“ isporučila je 2400 pari zaštitnih čizama za vatrogasnu brigadu Hong Konga, a vrednost ove isporuke iznosila je 95.328 evra. Gumenu obuću vrhunskog kvaliteta kompanije Tigar iz Pirota prepoznali su kupci iz Azije, Amerike, Skandinavije, Zapadne Evrope.

Vladimir Ilić, generalni direktor kompanije poručio da se među kupcima od 2009. godine nalazi se i Vatrogasna brigada iz Hong Konga- "Fire Service Department".

"Godišnje potrebne količine za Hong Kong variraju od 1.500 do 3.000 pari, a vrednost iznosi od 60.000 do 145.000 evra po tenderu. Radi se o tehnički najzahtevnijim proizvodima koji pored uslova konkurencije u procesu tamošnje nabavke, moraju da zadovolje i stroge funkcionalne uslove. Kompanija Tigar uspešno odgovara na zahteve i dobija posao od 2009. godine tako da vatrogasci Hong Konga zahvaljujući kvalitetu Tigrovih vatrogasnih čizama mogu bez straha da hodaju kroz otvoreni plamen", kaže direktor Vladimir Ilić.

Prema rečima novog direktora, osim vatrogasne jedinice Hong Konga kompanija „Tigar a.d.“ zaštitnom obućom snabdeva skandinavsku vojsku, a gumeni opanak u boji dobro je poznat i prihvaćen čak i u dalekom Japanu.
"Kompanija Tigar a.d. u svom poslovanju od preko 80 godina, susretala se sa brojnim izazovima. Zahvaljujući radu i optimizmu preko 1.500 zaposlenih, ova kompanija uspevala je da prevaziđe brojne padove, da opstane i da bude, ne samo zaštitni znak Pirota, već cele Srbije", poručio je direktor Ilić.