,,Varljiva zima,, i dalje! Danas ,,mali plus,, sneg u Pirotu od sredine nedelje !

23. januar 2017. 10:30 Društvo Pirot Plus Online

Ledeni dani ne prestaju. Čak i oni stariji ne sećaju se ovakve ,,serije,,,hladnih dana. Nedeljko Todorović iz Republičkoh hidrometeorološkog zavoda kaže da će narednih nekoliko dana popustiti jutarnji mrazevi, dnevne temperature u porastu, ali će sredinom nedelje biti opet u blagom padu. Nešto toplije biće nam tek krajem januara.

On je ukazao da narednih dana neće biti naglog otopljenja, što znači da će se led, koji ovih dana stvara probleme, postepeno kretati niz Dunav.

"U tom smislu, vremenske prilike pogoduju jer će i naredne sedmice još uvek biti hladno vreme. Popustiće jutarnji i noćni mrazevi, eventualno još sutra nedge ujutru može biti izmedju minus 15 do minus 10 stepeni, ali ne u većini mesta", rekao je Todorović za RTS.

Kako kaže, dnevna temperatura danas i sutra biće u porastu, da bi sredinom sedmice opet bila u blagom padu, ali ne ispod minus 10 stepeni.

Poslednjih dana januara i početkom februara očekuje se blagi porast temperature, sa dnevnim teperaturama iznad nula stepeni.

Todorović kaže i da ulazimo u period od deset relativno suvih dana, sa malo padavina, pa se slab sneg očekuje tek ponegde.

On je dodao i da će ovaj januar, kada je reč o temperaturama, biti daleko ispod proseka.

Prošle godine prosečna temperatura je, objašnjava, bila oko nula stepeni.

"Ovog januara je to za sada minus 4. Sa blagim porastom krajem meseca, srednja temperatura biće minus 3, što je daleko ispod proseka. Ali moramo da sačekamo i februar da bismo procenili da li je ova zima hladnija od proseka", rekao je Todorović.

Milan Kostov iz Meteorološke stanice u Dimitrovgradu rekao nam je podatke za 14 h za ponedeljak, 23. januar.

T=1 stepen, P = 973 mbar, Vlaga 62%, vetar jugoistočni 4-6 m/sek

Minimalna noćas -12 , maksimalna juče -1 stepen.

Milan Kostov kaže da se sneg očekuje za 3 do 4 dana na našem području.

Weather2umbrela, prognoza vremena za Pirot za naredne dane: