Vaše priče! Proleće protiv korone! "Da zajedno, ostanemo razdvojeni"!!

10. april 2020. 21:36 Čitalac reporter Pirot Plus Online

Petak, 10. april. Danas je policijski čas počeo u 17 časova i trajaće do ponedeljka do 5 ujutru. Svi "slobodni" osim nas koji sa kapije ili terase "zurimo u život", tražili su načine kako će "trošiti" ovih 60 sati.

 Stizale su nam slike, informacije, detalji. C 'est la vie ! Ali ovaj "corona život"! Evo ilustracije.

  Čuo sam na Naxiju dobru poruku "Da zajedno ostanemo razdvojeni"! Ponovo – to je život !

Evo!

R…C…to me

Predstojeci dvodnevni policijski cas je mozda danas prepodne izazvao potpuni kontra efekat! Grad je bio prepun ljudi kao da je vašar! Mesare, pekare, marketi ali i polj.apoteke prepune, tj po 10 cekaju ispred. Svako iznosi pune kese mesa - kao da nema da prezivimo subotu i nedelju !?! Nesto mi govori da ce sada svi koji mogu - pravac vikendice, vocnjaci i sljivari - pa žurka dva dana!

………………………………………………………………………

Moj bratanac Miša, očigledno je iz porodice novinara, juče i danas reagovao je na pravi način. Evo dokaza, u ATP naselju, negde posle 16 časova, okupilo se "društvo staro".

Miša je sa terase zgrade u Ulici Sedmi juli uradio nekoliko fotografija kako Tija Bara izgleda "iz vazduha"!

..................................................................................................

Moji su prepodne iskoristili da prošetaju do Pakleštice. U selu skoro da nema meštana. Vikendaša je bilo malo. Tu I tamo!

Visočica, jezero i Pakleštica

.............................................................................................................

Bračni par Pavlović, dvoje profesora sa decom na izletu! Andjela Pavlović je košarkašica. Predivan primer kako su proveli današnje prepodne. Poseta Ravnom Kamiku iznad sela Vlasi. Kažu, sve pohvale za Turističku organizaciju na dobro obeleženoj stazi. 

Prvi putokaz je odmah kada se predje most. Zatim se prolazi kroz selo i ima još jedan putokaz da si na pravom putu. U momentu kad treba da se skrene desno i krene prema planini nema table. Problem. Posle na usponu već ima prepoznatljiva staza i nema mnogo rizika da se pogreši. Ima dosta putokaza sa bojom usput.

 Eto, em dobre informacije, pohvala, predlog, uz to, divan dan i prelep ambijent. Uživajte!

..................................................................................................

Milan Bankovic

Petak 10.04 dan kada krece karantin na 60 sati. Koristimo lepo vreme da malo izadjemo iz grada na par sati jer u narednih 2 i po dana nece biti moguce zbog zabrane kretanja. Selo Temska lokacija izletiste Krivi vir fino mesto za opustanje pored reke, nije bilo guzve 1 par sa klincima koji trckaraju za loptom po livadi,pored njih jos nekolicina uglavnom mladjih koji su tu pecaju. Prelepa priroda cista bistra voda raj za dusu. Uz zelju da ovo sto pre prodje i vratimo se u normalu saljem Vam par slika. Pozdrav 

I na kraju maestro fotografije, Nikola Spasić, poslao nam je dve fotografije Sukovskog jezera, da upotpunimo ovu lepotu !

Eto još jedne rubrike. Bilo bi lepo ono, da "zajedno budemo razdvojeni" ! Dok ne pobedimo. Šaljite, pišite!