Vaša pitanja! Da li je put do istine, postao teži, čak i od vinograda na Sarlahu i prolaska kroz kanalizacionu cev !!

02. oktobar 2020. 11:49 Gradska hronika Pirot Plus Online

   Značajna  uloga  novinara, zna se to odvajkada, da bude odgovaran, da bude savestan, da govori istinu, da skreće pažnju na sve negativne pojave u društvu, da bude korektor vlasti ističući, pored ostalog, sve ono što smeta narodu, remeti mu onako komplikovan život. Novinar uvek mora da bude na strani poštenog rada, na strani  običnog sveta kome je dužan da odgovara za sve ono što radi. Novinar ne sme  - da ne sme da ne ističe loše pojave, negativna ponašanja, greške vlasti, pogotovo one koje su na štetu ljudi, svih onih od čijih para se odvija život u jednoj sredini.

 U našem pirotskom slučaju, o tome ću govoriti uskoro na jednom skupu novinara iz više zemalja u okruženju u  Beogradu, ali ću govoriti  ili odgovarati  i pred sudijama Višeg suda u Beogradu. Kažu da, makar u unutrašnjosti ovakvih primera da novinari tuže kolegu nije bilo ili ih je bilo malo!

  No, to je lični problem onih o kojima sam pisao, a čija dela možete  svakodnevno čitati. To su novinari koji su dobili vaš novac  ( plaćeni )  da objavljuju  tekstove u Večernjim novostima, Danasu, Jug mediji,  za šta ste vi  navodno “životno zaintersovani” i ne možete da počnete dan a da ne vidite šta Portal “iz Leskovac” piše  o Lužničkoj ulici, recimo !!! Da ne govorim o trećem koji  čiji je Portal … Itd. 

  Neću više o tome. Možda  ponovo  kumovskoj vezi nešto zasmeta .

  Ovaj uvod  sam, napravio, došlo mi tako, jer pomenuti o tome ne pišu, a i zašto bi, jer se sedam – osam godina naši ljudi muče da stignu do  svojih vinograda, koliba, vikendica… Obilaze 14 kilometara kolima, veru se kozjim stazama , prolaze kroz tudje, a da poniženje bude najveće, primorani su da ,,krate,, prolazeći kroz kanalizacionu cev.

 Jedna od njih je Ljubinka Nikolić. Nedavno je došla u našu Redakciju da ponovo  govori o njihovim mukama. Na moje pitanje, zašto nije otišla u neki drugi medij, nasmejala se i rekla kratko, ne da ih ne poznajem, ali, nešto nisam videla da ih interesuje. To mi je pre dva tri meseca rekao i Stevica  Ivanković, poznati Prvomajac, koji se inače, do “lozje” provlači kroz kanalizacionu cev.

  Poslao sam, nekoliko pitanja Vladanu Vasiću, gradonačelniku, medju njima i ovo za Sarlah, zatim Zatvor, Topli Do, smatrajući da su bitna za Piroćance.

 Odbio nas je!  Želim da verujem da je hteo, ali da nije imao vremena , ili da je želeo da polako uvodi u teme i prvog saradnika, zamenika  Miloša  Colića.

 I evo šta je jedan od retkih “mladih lavova” u našoj vlasti, rekao o problemu.

  Pozivam vas i danas da nam se javljate. Sve ono što vas muči, sve ono što je dobro, sve oni što biste želeli da predložite, tu smo ! Tamo posle desetog  od deset do 14 časova kreće na našem Radiju program posvećen  vama !