Uspešno obeležen jubilej hora Doma kulture VIDEO

15. maj 2015. 18:30 Kultura Pirot Plus Online

Povodom 10 godina rada hora Doma kulture održan je koncert u dvorani Doma kulture pod nazivom „Ritam u grudima snovi na nogama”.

Pre početka koncerta razgovarali smo sa solistom, Ninom Tošić, koja kaže da pred svakim nastupom pozitivna trema uvek postoji. Program koncerta sastoji se iz tri bloka melodija pri čemu prvi blok čini umetnička muzika, drugi blok su balkanski ritmovi i melodije, a u trećem bloku popularne pop melodije u horskim aranžmanima, navela je Nina Tošić.

U sklopu drugog i trećeg dela koncerta velikom horu pridružio se i mali hor u kome pevaju učenici OŠ “8.septembar”. Kako su sami rekli, nije teško pripremiti se za nastup, na probama je zabavno, koncerti su veoma posećeni, posebno od strane onih najdražih.

Učenici starijih razreda pevaju nekoliko godina u horu i probe su im vrlo zanimljive. Na sinoćnjem koncertu otpevali su dve pesme zajedno sa malim i velikim horom.

Pod dirigentskom palicom Anite Pejčić i pred prepunom salom Doma kulture hor je ostvario još jedan uspešan nastup u nizu.