Uspeh dobar i u Ekonomskoj školi

19. novembar 2013. 08:46 Društvo Pirot Plus Online

Posle prvog klasifikacionog ispita nastavili smo da pratimo uspeh i broj izostanaka učenika u srednjim školama. U Ekonomskoj školi ,prema rezultatima prvog tromesečja, uspeh je na zadovoljlavajućem niovu, kaže Svetlana Stojanović, pedagog škole.

-Na nivou škole imamo 265 učenika sa pozitivnim uspehom, od ukupno 468 učenika, što je 56.6 %. U trećem razredu je najviše učenika sa pozitvnim uspehom, tačnije 58% ,onda slede drug i prvi razred, dok je u četvrtom samo 39% učenika sa pozitvnim uspehom. Moram da naglasim da je odeljenje IV 1 finansijski administrator, jedino odeljenje u školi bez negativnih ocena. U školi ima 455 nedovojlnih ocena, što je prosečno jedna nedovoljna ocena po učeniku. Prošle godine to je bilo 0,9 bilo je malo manje jedinica. Najmanje nedovoljnih ima četvrti razred dok, najviše ima treći razred u proseku 1.22 - kaže Stojanovićeva.

Kada je reč o broju izostanaka, Stojanovićeva kaže da podaci govore da je u proseku oko 20 izostanaka po učeniku, što je više nego prethodnih godiina.

-Ukupan broj izostanaka na niovu škole je 9.281, od toga 8.367 je opravdanih i 914 neopravdanih. Svaki učenik je u proseku izostao oko 20 časova, tu imamo učenike koji su bolesni i oni povećavaju prosek. Neki od septembra ne idu, neki su se ispisali ali su izostanci zabeleženi. Prošle godine bilo je 18 izostanaka po učeniku dok je pre deset godina to bilo 16. Prvi razred po prosečnom borju najmanje izostaje sa 16 izostanaka po učeniku, zatim treći sa 18 , drugi 21 i četvrti sa 27 i to uglavnom IV 2 i IV3, dok IV 1 ima najmanje izostanaka- dodaje Stojanovićeva.