Uspešno realizovan Javni poziv za podršku razvoja ženskog preduzetništva. Ove godine 11 žena u Pirotu potpisalo ugovor

18. septembar 2023. 13:37 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U Svečanoj sali Gradske uprave Pirot jedanaest žena preduzetnica potpisalo je ugovor za bespovratna sredstva koja su dobile u okviru Javnog poziva za podršku razvoja ženskog preduzetništva na teritoriji grada Pirota.

Nenad Petrović, savetnik za privredni razvoj u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj, kaže da je sve više žena preduzetnica i da su žene veoma aktivne po pitanju korišćenja brojnih mera.

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika, rekao je ovom prilikom da je po ovom pozivu bilo 30 prijava od kojih je 21 ispunjava uslove, a odabrali su 11 preduzetnica. Skoro sve preduzetnice će sredstva utrošiti na obnavaljanje ili kupovinu nove opreme, istakao je Colić i dodao da će se sa ovom merom nastaviti i u daljem periodu.

Ana Mančić, vlasnica Stomatološke ordinacije Denticija, odlučila se za kupovinu uređaja za sterilizaciju instrumenata što će znatno unaprediti njen rad.

Sanja Obradović, vlasnica Stomatološke ordinacije Sanja dentist uvodi novu uslugu i sredstva koja je dobila namenjena su za kupovinu stomatoloških lupa.