Uskoro rekonstrukcija stare škole „Vuk Karadžić“

11. maj 2015. 08:04 Društvo Pirot Plus Online

Problem oko vlasništva Skloništa koje se nalazi u dvorištu škole „Vuk Karadžić“, još uvek nije rešen, kaže Boban Nikolić, član Opštinskog veća. Vlasnik objekta je JP Skloništa Srbije koje je i finansiralo izgradnju ovog objekta. Prema Nikolićevim rečima, sklonište je dvonamensko jer je tu i streljana.

- Opština je bila zainteresovana da gazduje tim objektom, s obzirom da je JP Skloništa Srbije moralo da dobije određene saglasnopsti, došlo je do malog zastoja jer nemaju potrebnu dokumentaciju. Zato su nam predložili predugovor – kratkoročan zakup koji bi trebalo da se realizuje u junu mesecu, objasnio je Nikolić.

Sa druge strane i staru zgradu u dvorištu škole „Vuk Karadžić“ treba što pre rekonstruisati, prema rečima Bobana Nikolića. Postoji projekat za Muzičku školu, ali će za sada raditi na izmeštanju magacina Crvenog krsta, a naknadno će se preuređivati.

Nikolić je najavio i da su u toku pripreme za organizaciju Pirotskog kulturnog leta. Trenutno se radi na detaljima u okviru Konkursa za Pirotsko kulturno leto, čije raspisivanje se može uskoro očekivati i trajaće do 12.juna, a sama manifestacija će trajati od 15.jula do 15.avgusta.