Uručena priznanja najboljim privrednicima i preduzetnicima u 2016. godini

05. april 2017. 13:30 Privreda Pirot Plus Online

Opšte udruženje preduzetnika Pirot i ove godine organizovalo je prigodnu svečanost na kojoj su najboljim privrednicima i preduzetnicima u 2016.godini podeljena priznanja. U sali Skupštine grada, gde je održana svečanost, najpre je nastupio hor Doma kulture.

Pre zvaničnog uručenja nagrada pristne je pozdravio dr Dragan Kostić, direktor Slobodne zone Pirot.

U kategoriji Privrednik godine za 2016.godinu zlatne plakete dobili su: Radovan Nikolić, direktor Gradske toplane Pirot, Miroljub Vidanović, direktor Poljoprivredne savetodavne stručne službe, Nebojša Lukić, vlasnik i derektor Auto saobraćajnog preduzeća “Presto” iz Beograda, Ivan Ivanov, vlasnik firme “Ireli” i Goran Madić, vlasnik i direktor Preduzeća “Trag” Pirot. Velika zlatna plaketa, zvanje Privrednik godine pripala je Draganu Ćiriću, vlasniku D-Kompani d.o.o.

Preduzetnici godine su: dr Borivoje Ćirić – Zubna ordinacija “Dr Bora” Pirot, Božidar Ilijić – STR “Peca” Pirot, Nikola Kitanović – Armada securiti Pirot, Mirjana Džunić – STR “Džunić” Pirot i Predrag Stanković Mrnjak – SUR “Mrnjak 2” Pirot.

Zlatku plaketu za potez godine dobili su: Silvana Tošić, novinar RTS dobisništva u Pirotu za modnu reviju po motivima Pirotskog ćilima, Gradska uprava Pirot sektor za stambeno komunalne poslove za uvođenje elektronskih građevinskih dozvola i Mlekarska škola “Dr Oben Pejić” Pirot prvom proizvođaču pirotskog kačkavalja od kravljeg mleka sa zaštićenim geografskim poreklom.

Zlatko pero u novinarstvu za izuzetno praćenje privrede i preduzetništva ove godine dobio je naš kolega Ljubiša Stojanović.

U ime svih dobitnika pristnima se obratio Radovan Nikolić, direktor JKP Gradska toplana.

Po završetku svečanosti pitali smo dobitnike priznanja o utiscima.

Dragan Ćirić, vlasnik firme “D-kompani”, kaže da je svako priznanje dobrodošlo iako je do sada dobio mnogo nagrada.

Goran Madić, vlasnik preduzeća “Trag” kaže da ovakvo laskavo priznanje puno znači, a do njega se došlo upornošću i napornim radom.

Gradska toplana dobila je zlatnu plaketu za razvoj energetike i postizanje energetske efikasnosti, rekao je direktor Radovan Nikolić koji se ovom prilikom i zahvalio Opštem udruženju preduzetnika na priznanju.

Silvana Tošić istakla je da je najteže biti prorok u svom selu, ali je ona uspela da svoj san ostvari pre svega zahvaljujući svom zalaganju i trudu, ali i velikoj podršci koju je od početka imala od Gradske uprave Pirot i Turističke organizacije Pirota.

Veroljub Mihajlović, generalni sekretar Opšteg udruženja preduzetnika naveo je da je Upravni odbor i ove godine imao ozbiljan zadatak da izabere pet najboljih privrednika i pet preduzetnika među 45 predloga koliko je ove godine stiglo.