Uređenje centra Babušnice

24. mart 2014. 07:37 Babušnica Pirot Plus Online

U opštini Babušnica projekti koje finansira lokalna samouprava realizuju se planiranom dinamikom, kaže Dejan Lazarević, predsednik SO Babušnica, i dodaje da očekuje po formiranju Republičke Vlade, realizaciju projekata koje finansiraju nadležna ministarstva.

-To su projekti izgradnje ulica. U pitanju su Karađorđeva i Paritzanska ulica. Vlada je u tehničkom mandatu pa je moguće i ranije dobiti odluku, možda i pre formiranja Vlade, ili će biti neohodno sačekati njeno formiranje, videćemo. Reč je inače o konkursu Ministarstva lokalne samouprave i Ministarstva privrede i finansija, jer je Babušnica jedna od najnerazvijenijh opština i imamo obećanja da su projekti pregledani i da će tokom ove godine biti realizovani – kaže Lazarević.

Lazarević kaže da je u ovoj opštini planirano i uređenje centra.

- U toku ove ili naredne nedelje biće gotov projekat uređenje centa Babušnice. Kada bude gotov uslediće i javna rasprava, građani će biti upozanti sa projektom i imati ga na uvid. Projketanti su prevideli neke promene kod uređenja centra, prvenstveno mislim na dva velika bora koji se nalazare u centru i planriano je da se uklone. Građani će se izjansiti i videćemo da li će oni ostati tu-kaže Lazarević.

Pri kraju su i projekti izgradnje parking prostora sada se prelazi na drugu fazu dodaje Lazarević.

-Deo projekta je zavšren prelazimo na drugu fazu a to je raspisivanje tendera za pristupni put do parking prostora i popločavanje samog parking prostora. Vrednost radova oko 3.5 miliona dinara. Ulazimo u proces javne nabavke i to će biti za par dana. Komisija za javne nabavke danas će raspisati konkurs za nabavku tri autobusa. Paralelno sa tim, s obzirom da je reč o vrednosti 15 miliona dinara i proces će trajati 40-ak dana. Naše službe pripremaju dokumentaciju za osnivanje JP Gradsko preduzeće Babušnica, tako da kad autobusi stignu budemo spremni-dodaje Lazarević.