Uraa, počinje Božićna škola sportova! Grad Pirot i Sportski centar primer Srbiji!!

30. januar 2019. 10:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Ovih dana u školama je uzbudljivo, zaključuju se ocene. Ovih dana u školama je takodje, zanimljivo, interesantno. Stigle su prijave za Božićnu školu. Mališani se uveliko dogovaraju, prave planove gde će se sve upisati. Svuda gde mogu da stignu. Nema ograničenja. Prijavljivanje je u toku dolaze najradosniji trenuci. Igraće fudbal, košarku, odbojku, ići će na skijanje i klizanje, treniraće karate, boks, odbojku! Doživljavaće predivne trenutke, upoznaće nove drugare, a mnogi od njih će od ove "Školice sportova" možda i krenuti da budu aktivni članovi pirotskih klubova.

Sportski centar je pripremio 66 programa – plus jedan!!! Onaj 67 . je posebno interesantan. Program za roditelje, bake i deke. "Povedi roditelje sa sobom" Rekreativno plivanje , svakog radnog dana od 14. do 17 časova. Danas smo na bazenu okupili dečicu i uz njihovo oduševljenje snimili poruku drugarima. Deco, prijavite se, vidimo se na Božičnoj školi.

Vladan Vasić, gradonačelnik s ponosom govori svake godine da se Pirot od drugih gradova, pored ostalog, razlikuje i u nastojanjima da mladima obezbedi sve uslove za bavljenje sportom. Brojni objekti koji su izgradjeni omogućavaju deci da rastu na sportskim terenim , čuvajući svoje zdravlje Božićna škola je kruna interesovanja pirotske dece da tokom zimskog raspusta pronađu pravo zadovoljstvo.

Nenad Djordjević, direktor Sportskog centra i inicijator ideje o organizaciji ove najveće dečije sportske manifestacije u Srbiji, kaže da je osnovni cilj da se deca rekreiraju, da budu zdrava, ali da nauče da tkaju, glume, sviraju gitaru… Prijavljivanje je uveliko u toku, anketni listići se dele u školama.

Svečano otvaranje, u petak 1. februara u 18 časova na Klizalištu na Omladinskom stadionu

Gosti u programu: Klub za umetničko klizanje; Animatori sa svetlećim figurama.

*Foto preuzet sa sajta www.sportska centrala.com

Viktor Jelenić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije

Promoter Božićne šklole je Viktor Jelenić, dugogodišnji vaterpolista, predsednik Vaterpolo saveza Srbije.