Udruženje „Leka“ doniralo UV sterilizator Službi hitne pomoći u Pirotu

07. jun 2019. 11:30 Društvo Pirot Plus Online

Udruženje građana „Leka“ uspešno realizuje projekat pod nazivom „ Reciklirajmo humano“. Od prikupljenih plastičnih flaša kupljen je UV sterilizator i poklonjen Domu zdravlja u Pirotu, odnosno Službi hitne pomoći. U proteklih šest meseci, zahvaljujući i angažovanju učenika i nastavnika OŠ „8. Septembar“ u Pirotu prikupljeno je dovoljno plastičnih flaša, koje često završavaju na smetlištima i rekama, da se kupi uređaj koji će imati korisnu namenu. Danas je predsednik Udruženja građana „leka“ sa svojim saradnicima, učenicima Škole, uručio UV sterilizator, načelnici Službe hitne pomoći, Vladani Stojanović.

Vladana Stojanović, načelnica Hitne u Pirotu je veoma zahvalna Udruženju „Leka“ sa kojim ima veoma dobru saradnju. Uređaj koji je Hitna danas dobila je veoma koristan, uglavnom se koristi u operacionim salama, a sada će služiti za dezinfekciju vozila Službe

Predsednik Udruženja građana „Leka“ , Aleksa Živković, smatra da je uključivanje učenika u akciju bilo od velike pomoći. Prikolica za plastične flaše je stalno bila u dvorištu OŠ“ 8. Septembar“ u koju su učenici ubacivali flaše. Takođe, ističe dobru saradnju sa Službom hitne pomoći jer su, ne tako davno, uspešno realizovali obuku u pružanju prve pomoći.