Učenici Ekonomske škole putuju u Nemačku

24. april 2015. 08:00 Društvo Pirot Plus Online

U okviru međunarodnog projekta „Partnerstvo na delu“, jedanaest učenika Ekonomske škole sa svojim profesorima putuje u Nemačku, u Švecingen, ovog vikenda. Direktor, Marjan Ćirić, kaže da je ovo već šesta razmena u okviru jako uspešne saradnje.

- Jedanaest učenika i četiri profesora idu u Nemačku. U subotu se kreće u večernjim časovima. Boraviće tamo cele nedelje, od ponedeljka do petka imaće aktivnosti u školi, rekao je Ćirić.

Prema Ćirićevim rečima, ovo je veoma uspešna razmena koja ostvaruje svoj cilj, pre svega jer svakodnevno u toku prepodneva imaju aktivnosti u školi koje omogućavaju da se deca upoznaju međusobno, idu na časove koji postoje i u našim školama, bolje se upoznaju sa zemljom, gradom, školom, ljudima...

- Na osnovu tih odlazaka, videli smo šta je dobro kod njih, nešto primenjujemo kod nas, vrlo je vredna poseta, a trudimo se da svakog puta idu drugi profesori kako bi što više njih to videlo, izjavio je Ćirić.

Učenici se iz Nemačke vraćaju 1.maja.

Pored toga, unazad nekoliko meseci bila su aktuelna takmičenja iz stručnih predmeta i iz opšte obrazovnih predmeta. Ćirić je naglasio da su učenici vrlo aktivni i po tom pitanju, učestvuju i ostvaruju zapažene rezultate.

- Jutros su otišli naši profesori i učenici u Novi Sad na 12. Republičko takmičenje ugostiteljsko-turističkih škola Srbije gde učestvuju ugostiteljski i turistički tehničari. Vrlo je interesantno takmičenje, poput TV emisija iz gastronomija, objasnio je Ćirić.

Bilo je takmičenje u recitovanju u Babušnici, takmičenje iz istorije, ali već se takmičenja privode kraju. U narednom periodu slede sportska takmičenja, najavio je direktor škole, Marjan Ćirić.