U Toplom Dolu završeno snimanje dugometražnog filma Autoput - reditelja i scenariste Nine Ognjanović

26. septembar 2021. 12:31 Kultura Pirot Plus Online

Toplom Dolu  je pre nekoliko dana završeno snimanje  dugometražnog  filma Autoput. Snimanje je počelo prvog septembra . Film je u produkciji   Agencije  "Marko Stanković PR Pointless Media" iz Beograda i Radio-televizije Srbije. Ovo je druga koprodukcija  RTS –a i mlade autorke.

"Autoput" je diplomski rad rediteljke Nine Ognjanović na studijama filmske i TV režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.  Ona je  i autor scenarija  i  reditelj . Film je podržan i na  Konkursu Filmskog centra Srbije.

Glavne uloge  poverene su Jani Bjelici i Zlatanu Vidoviću, a ostale uloge u filmu tumače Svetozar Cvetković, Brana Stefanović, Igor Filipović, Eva Ras, Ninoslav Ćulum, Pavle Čemerikić, Vladimir Maksimović, Marta Bogosavljević, Zoran Živković, Dušan Ćule Jović, Mario Šaran, Rade Miljanić, Boško Puletić, Draga Ćirić Živanović, Slađa Radivojević, Vujadin Milošević i dečak Demijan Kostić.

Svetska televizijska premijera filma "Autoput" planirana je na Radio-televiziji Srbije u jesen 2023. godine, nakon njegove festivalske i bioskopske distribucije.

  Miljan Stojanović vd predsednik mesne zajednice rekao nam je da je ovaj film promocija Toplog Dola ali i pirotskog kraja.

Proteklih dana  bili smo dobri domaćini brojnoj filmskoj ekipi. Toplodolci i naši gosti bili su oduševljeni, orihvatili su učesnike u filmu kao svoje. Bilo je to nezaaboravno iskustvo i druženje.  Nestrpljivo očekujemo projekciju filma !

Miljan Stojanović nam je poslao i svoje fotografije koje je uradio tokom snimanja filma