U toku Izbori za nacionalne savete VIDEO

26. oktobar 2014. 10:08 Izbori 2014 Pirot Plus Online

U Srbiji se danas, 26. oktobra, održavaju izbori za savete nacionalnih manjina . Pripadnici 17 nacionalnih manjina u Srbiji biraju svoje savete neposredno, a za ove izbore proglašene su ukupno 82 liste. Putem elektorskih skupština biraće se nacionalni saveti Makedonaca, Hrvata i Crnogoraca.

Izbori za nacionalne savete organizovani su na 880 biračkih mesta, u 132 lokalne samouprave. U opštini Pirot, otvoreno je 5 biračkih mesta, - broj 1 je u Obrazovno-razvojnom centru “Pralipe”, biračka mesta 2 i 3 u osnovnim školama “Vuk Karadžić” i “Sveti Sava”.

Biračko mesto 4 je u selu Krupac, u prostorijama Doma mesne zajednice, i peto biračko mesto je u Gnjilanu, u Domu penzionera. Biračka mesta otvorena su do 20 sati. U opštini Pirot za izbore za Savet romske nacionalne manjine u poseban birački spisak upisano je 1.510 birača, dok će za Nacionalni savet bugarske nacionalne manjine glasati 675 birača, koliko je upisano u poseban birački spisak,

Bojan Colić, predsednik biračkog odbora za obe liste, na u OC Pralipe, kaže, da izbori protiču u regularnoj atmosferi i da nije bilo primedbi.

Na području Opštine Dimitrivgrad otvoreno je 16 biračkih mesta, pet na području grada i 11 u prigradskim naseljima. Za izbore za Nacionalni savet bugarske nacionalne manjine u Poseban birački spisak upisano je 6.306 birača, za Nacionalni savet romske nacionalne manjine glasaće 14 upisanih birača na tri biračka mesta, dok će za Nacionalni savet slovenačke nacionalne manjine glasati jedan Slovenac, kaže Nikolov.

Za izbore za Nacionalni savet romske nacionalne manjine prijavljeno je 10 lista.

Biračko mesto br. 2 Škola Vuk Karadžić

Saša Igić. Predsednik Biračkog odbora na Biračkom mestu br. 2

Četvoročlano Radno telo u Skupštini Opštine Pirot je u stalnom zasedanju.

Dejan Živković, načelnik Opštinske uprave, član radnog tela.

Biračko mesto broj 3. Škola Sveti Sava

Predsednik Biračkog odbora na Birackom mestu broj 3.

Biračko mesto broj 4. Selo Gnjilan.

Saša Jovanović, predsednik Biračkog odbora na Biračkom mestu broj 4.

Biračko mesto broj 5 selo Krupac.

Zamenjenik predsednika Biračkog odbora na Biračkom mestu broj 5.