U Pirotu uredno vodosnabdevanje. Zoran Nikolić: Planiramo da se ubuduće više posvetimo selima i izgradimo solarnu energanu za Crpnu stanicu Berilovac

26. oktobar 2021. 13:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U prostorijama Javnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” održan je kolegijum gradonačelnika Pirota sa direktorima javnih preduzeća.

Po završetku sastanka gradonačelnik Vladan Vasić je predstavio aktuelne poslove i dalje planove javnih preduzeća.

Javno preduzeće za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta radi na dve lokacije – na trgu i klizištu prema Toplom Dolu, rekao je Vasić i istakao da radovi napreduju dobro i očekuje se da budu završeni u primerenom roku. Takođe, grejanje se odvija bez problema, a i vodosnabdevanje je uredno. Vasić je ovu godinu ocenio dobrom za javna preduzeća i naglasio da ona rade kvalitetno.

Ovom prilikom gradonačelnik Vladan Vasić najavio programe koji predstoje u sledećoj godini, što će podrazumevati upošljavanje još ljudi i kupovinu dodatne opreme za JP “Komunalac”, a u “Regionalnoj deponiji” se očekuje da počne sa radom postrojenje za sekundarnu separaciju komunalnog otpada.  

Direktor Javnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” istakao je da je ovog leta bilo uredno vodosnabdevanje u gradu, dok je u selima bilo sporadičnih problema koji su se blagovremeno rešavali. U ovom trenutku ekipe "Vodovoda" rade u selu Petrovac, ali i na Visočkom putu što nije bilo planirano. Takođe, biće urađena vodovodna mreža od kružnog toka na Malom mostu do starog Tigra, najavio je Nikolić.  

Kada su u pitanju planovi JP “Vodovod i kanalizacija” za sledeću godinu, direktor Zoran Nikolić rekao je da će se malo više posvetiti selima, posebno na kružnom putu. Nikolić je dodao da je njihova želja da Crpnu stanicu Berilovac pokreće solarna energija, s obzirom da su računi za električnu energiju veliki, pa će i na tome raditi iduće godine.  

U prethodnom periodu bilo je nekoliko pitanja građana o poskupljenjima usluga javnih preduzeća. Gradonačelnik Vladan Vasić tim povodom rekao je da će pažljivo analizirati sve što utiče na poslovanje i pravljenje programa javnih preduzeća, na prihode i rashode, od čega i zavisi da li će i koliko biti povećanja. Prema njegovim rečima, verovatno će doći do blagog povećanja u “Toplani” i u “Vodovodu”, ali je za sada rano pričati o tome.