U Pirotu sneg tokom dana prestaje, od sutra do petka ponovo će padati!

18. januar 2017. 11:30 Društvo Pirot Plus Online

Danas će biti pretezno oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa snegom. Više padavina se očekuje uveče i tokom noći na jugozapadu. Vetar umeren i jak, na istoku i na planinama povremeno i olujni, istočni i severoistočni uz lokalno stvaranje snežnih nanosa. Najviša dnevna od -3 do 0 stepeni.

U Srbiji će do četvrtka, 19. januara biti povremeno sneg, na severu manje povećanje visine snežnog pokrivača, a u ostalim krajevima oko 10 cm, u brdovito-planinskim predelima i oko 30 cm, a zbog jakog istočnog i jugoistočnog vetra očekuje se lokalno stvaranje snežnih nanosa, upozorio je Republički hidrometeološki zavod.

Do četvrtka 19. januara jutarnja temperatura biće u intervalu od -8 do -4 od petka do nedelje i do -15, a najviša u većini mesta od -5 do 0 stepeni, što će značiti ledene dane.

U petak prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Za dane vikenda jutro hladno sa umerenim i jakim mrazem i maglom mestimično, tokom dana malo i umereno oblačno, suvo i hladno. Zatim novo naoblačenje mestimično sa snegom, najpre na jugozapadu.

.........................................................................................

Zoran Boljčev iz Meteorološke stanice u Dimitrovgradu rekao nam je podatke zabeležene u 11h, za sredu, 18.januar.

T=-1; P=972 mb.; Vlaga = 81%; Vetar severozapadni 1-2m/sek.;

Minimalna noćas -3; maksimalna juče = 0 stepeni. Padavine za 24 h : Dimitrogvrad – 20 cm.; Babušnica 5 cm.; Bela Palanka 16 cm.; Pirot 11 cm.

..........................................................................................

Veather 2 Umbrella, prognoza vremena za Pirot za naredne dane

Zoran Minčev iz Preduzeća za puteve, ispostava Pirot, rekao nam je da se putni kolovozi čiste po utvrdjenom programu. Tokom noći i danas tri ekipe su na magistralnom putu Crvena reka – Gradina i dve ekipe na putu Pirot – Babušnica.

Ovako je izgledao Magistralni put Gradina – Crvena reka jutros oko 8 časova.

Što se tiče puteva drugog prioriteta, ekipa se upravo vratila sa puta prema Šugrinu i nastavila za Visočku Ržanu. Ekipa koja radi deo Babušnice nastaviće da čisti sneg ka Zvoncu. Za planinske predele neophodni su lanci kaže Minčev.