U Pirotu naredna tri dana obilne padavine. Od četvrtka u drugoj polovini dana do kraja sedmice sunčano!

22. avgust 2016. 09:00 Društvo Pirot Plus Online

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se i danas u Srbiji očekuju obilne padavine i nepogode.

Lokalno se očekuje pojava jakih pljuskova sa količinom padavina preko 20 mm/3h, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom, uglavnom u južnim i istocnim krajevima, saopštio je RHMZ.

U Srbiji će sutra biti umereno i potpuno oblacno, sveže, mestimicno sa kišom, na jugu i istoku Srbije i sa pljuskovima sa grmljavinom.

Krajem dana i tokom noći na severu se očekuje postepeno razvedravanje. Duvaće slab i umeren, severni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od 13 do 18 stepeni, a najviša dnevna od 20 do 26 stepeni.

Jutarnja temperatura biće oko 16, a najviša dnevna oko 23 stepena.

Prema izgledima vreman za narednih sedam dana, do 30. avgusta, u sredu se očekuje promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom uglavnom na jugu i istoku.

U četvrtak će biti pretežno sunčano, uz lokalni razvoj oblačnosti sa grmljavinom uglavnom u planinskim predelima. Od petka pretežno sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom iznad proseka.

Ivan Dimitrov iz meteorološke stanice uz najavu da se iz sata u sat beleži pad temperature i pritiska najavio je, prema prgnozi, da će u drugoj polovini dana i narednih dana , na našem području biti padavina. Evo podataka zabeleženih u 13,oo časova.

T=25 stepeni, P=964 mb;Vlaga 53 %, Veyat severoyapadni 6-10 m/sek.

Minimalna noćas 14 stepeni, maksimalna ju;e 33 stepena.

Weather 2 Umbrella prognoza vremena za Pirot za naredne dane.