U Pirotu kišovito i hladnije do utorka, proleće nam se vraća u drugoj polovini sedmice!

11. mart 2017. 07:00 Društvo Pirot Plus Online

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno i hladnije, ujutro i prepodne na severu i zapadu, do kraja dana i u ostalim krajevima mestimično s kišom, na planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, posle podne u većini krajeva povremeno jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od tri do osam, najviša dnevna od osam do 12, u Negotinskoj Krajini oko 15 stepeni.

Umereno do potpuno oblačno i hladnije, pre podne na severu i zapadu, a do kraja dana i u ostalim krajevima mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Vetar slab do umeren, posle podne u većini krajeva povremeno jak, severni i severozapadni.

Danas 10.03. u zapadnim i jugozapadnim krajevima zemlje očekuje se 10 do 20mm kiše, lokalno i više, a u višim planinskim predelima uveče tokom noći i u subotu pre podne povećanje visine snežnog pokrivača.

Prognoza vremena za 11. mart

Vetrovito uz postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Prognoza vremena do 31. marta

U periodu do 16. marta biće češćih pojava kiše ili kratkotrajnih pljuskova, sa srednjim dnevnim temperaturama malo iznad višegodišnjeg proseka od 7 do 11 stepeni.

Do kraja marta biće toplije i uglavnom suvo vreme sa najvišim dnevnim temperaturama, uz povremena kolebanja, od 12 do 19 stepeni.

Ivan Dimitrov iz Meteorološke stanice u Dimitrovgradu rekao nam je podatke za petak, 10.mart u 11,30 h.

T=7 stepeni; P=956 mb; Vlaga = 91%; Vetar= severozapadni 1-4m/sek. Vidljivost = 15 km. Minimalna noćas 6 stepeni; maksimalna juče 15 stepeni.