U OŠ "Vuk Karadžić" rekonstruisan kabinet za informatiku, bivša streljana. Novi tablet računari i za Djački digitalni klub

09. septembar 2021. 06:06 Društvo Pirot Plus Online

Pre početka nove školske godine, u OŠ Vuk Karadžić nije bilo obimnijih radova na rekonstrukciji, ali je u skladu sa mogućnostima, uredjen bivši podrumski objekat, nekadašnja streljana, u kojem se sada izvodi nastava informatike. 

Tugomir Cvetković, direktor škole rekao je da je prostor renoviran i da će krajem septembra početi da funkcioniše. Trenutno su u toku tehnički radovi, instaliranje interneta i  nabavka stolova i stolica. 

Svim učenicima opet će biti na raspolaganju i Djački digitalni klub koji se nalazi u istom delu škole. Nedavno je opremljen i novim tablet računarima koje je škola dobila u okviru realizacije dva projekta u toku prošle školske godine. 

Najstarija škola u gradu čeka svoju kompletnu rekonstrukciju kao što su u prethodnim godinama kompletno "novo ruho" dobile ostale gradske škole. Kako kaže Cvetković, projekat rekonstrukcije je u izradi, a nakon završetka, konkurisaće ka ministarstvima i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima. Trenutno, najveći problem predstavljaju stolarija i podovi kao i fiskulturna sala.