U maju pravo proleće, narednih dana sve toplije

06. maj 2020. 10:20 Društvo Pirot Plus Online

U Pirotu đurđevdansko jutro kišovito i sveže. U 10 časova temperatura je iznosila 11 stepeni.

I meteorolozi su za danas najavili svežije i vetrovito vreme. Ujutro i pre podne oblačno, mestimično s kišom, na visokim planinama sa snegom, a od sredine dana i posle podne postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Samo će na severu zemlje biti suvo, pre podne sunčano, posle podne umereno oblačno. Vetar umeren, povremeno jak, severozapadni, uveče u slabljenju.

Najniža temperatura od 3 do 12, najviša od 10 do 18 stepeni.

Kada smo pozvali Meteorološku stanicu u Dimitrovgradu Maja Elenkov nam je saopštila podatke za 10 časova:

Temperatura 10 stepeni, pritisak 962 milibara, vlažnost vazduha 86%, vetar severni 4-8 m/s. Juče maksimalna temepratura bila je 22 stepena, a jutros minimalna 11.

Možda početak maja i ovi lepi praznici, kada smo navikli da uživamo u gotovo letnjim teperaturama, nisu zadovoljili naša očekivanja, ali će maj svakako biti pravi prolećni mesec sa visokim teperaturama. Već sutra će biti malo toplije i pretežno sunčano, vetar će oslabiti u večernjim časovima.

U Pirotu, kako je objavljeno na sajtu Weather2Umbrella u narednih 5-6 dana teperatura će biti sve veća i veća. Pred nama je sunčan vikend, a početak sledeće nedelje još topliji.

*Foto: Screenshot Weather2Umbrella

Prema dugoročnoj prognozi maj će biti zaista topao. Posle ovih sumornih dana u narednim danima doći će do porasta temperature, koja će ići i do 25 stepeni. Blagi pad temeprature i kiša očekuju se 18. maja, dok će od 24. biti sunčani period sa temperaturom do 28 stepeni.