Treći larvicidni tretman komaraca na teritoriji grada Pirota

30. jun 2017. 07:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Preduzeće „SANIT M&M“ D.O.O. iz Niša obaveštava građane Pirota da će 1.jula biti obavljen treći larvicidni tretman komaraca odnosno da će u dane 3. i 4.jula biti obavljen drugi tretman suzbijanja odraslih formi komaraca na teritoriji grada Pirota.

Suzbijanje larvi komaraca duž rečnih tokova na teritoriji grada koji predstavljaju staništa komaraca obaviće se na sledećim lokacijama:

- Reka Nišava na potezu od ušća reke Jerme do ušća reke Temštice,Gradašnička reka od kraja sela Gradašnica do ušća u reku Nišavu,Rasnička reka od sela Barje Čiflik do ušća u reku Bistricu,reka Bistrica do ušća u reku Nišavu, Rogozki kanal od izvorišta Kavak do Kalea,kanal oko tvrđave Momčilov grad, pojas oko akumulacionog jezera i gradskog kupališta

Tretman će biti obavljen ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca.Preparat je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti i njegova primena ne zavisi od vremenskih prilika.

Ekipe operativaca biće na terenu počev od 8,00 časova.

Suzbijanje odraslih formi komaraca vršiće se uređajima sa zemlje po sledećem rasporedu:

Ponedeljak 03.07.2017.g.-od 5,00 časova ujutru

-Reka Nišava od ušća reke Jerme do železničkog mosta i od Mosta Gazela do ušća reke Temštice,reka Jerma na potezu od Gornje Držine do Sukova,pojas oko akumulacionog jezera i gradskog kupališta i Rasnička reka od sela Barje Čiflik do ušća u reku Bistricu

Utorak 04.07.2017.g.-od 05,00 časova ujutru

-Reka Nišava na deonici od železničkog mosta do Gazele, Gradašnička reka od kraja sela Gradašnica do ušća u reku Nišavu,reka Bistrica do ušća u reku Nišavu, Rogozki kanal od izvorišta Kavak do Kalea,park Momčilov grad, park hotela Pirot,zelene površine u Takovskoj ulici,park Maksima Gorkog,park Trg Republike,park Trg Karađorđe,park LEAP -22.divizije,zelene površine u ulici Nikole Pašića,park u ulici Vojvode Stepe i park u ulici Dragoljuba Milenkovića.

Da bi se akcija uspešno realizovala i izbegle neželjene posledice Preduzeće „SANIT M&M“ poziva građane da u vreme tretmana ne borave na pomenutim lokacijama niti da izvode kućne ljubimce.Pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava.

Molimo da se u svemu sledi navedeno uputstvo jer će u slučaju oštećenja zdravlja svaki pojedinac snositi odgovornost za sebe,roditelji za decu,kao i svaki sopstvenik za svoje domaće životinje.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje istog.

Za sve dodatne informacije u vezi ovog tretmana građani mogu da se obrate Preduzeću „SANIT M&M“ na tel. 018-258-019 i 018-243-876.