Trogodišnji profili nepopunjeni

18. jul 2012. 11:32 Društvo Pirot Plus Online

Upis učenika u srednje škole je završen. I nakon drugog upisnog kruga u nekoliko škola ostalo je mesta za buduće srednjoškolce. Milan Vučićević, direktor Mlekarske škole kaže da je i ove godine bilo slabo interesovanje za trogodišnje profile

-I ove godine veće interesovanje učenici su iskazali za odeljenja četvrtog stepena. Za smer prehrambeni tehničar od 60 mesta popunjeno je 58. Kod trećeg stepena predviđeno je 60 mesta a popunjeno je 15 mesta za smer prerađivač mleka. Zbog slabog interesovanja učenika u novoj školskoj godini neće biti kombinovanog odeljenja trećeg stepena, mesar-pekar- kaže Vučićević.

Tehnička škola je prema rečima Ace Božića, direktora škole ispunila plan upisa.

-Od ukupno 196 zahteva na konkursima za upis primljeno je 194 učenika, koji su razvrstani u sedam odeljenja. Ostala su 2 slobodna mesta kod smera instalater sa trogodišnjim trajanjem-

Svoje klupe popunila je i Gimnazija. Prema rečima Jasmine Manić, PR-a škole sva mesta su popunjena u prvom upisnom krugu

-Sva mesta su popunjena. Upisano je 147 učenika. Po 30 na jezičkom i informatičkom i 60 učenika na matematičkom smeru kao i 27učenika u dvojezičnom odeljenju matematičkog smera.

U Ekonomskoj školi popunjeni su profili sa četvorogodišnjim trajanjem. Vidojko Cvetković direktor škole kaže da je problem kod profila sa trogodišnjim trajanjem smer konobar kuvar.

- Smer kuvar u četvrtom stepenu upisan je u prvom krugu a što se tiče smera konobar- kuvar u trećem stepenu Odluka je Školske uprave da se zbog slabog interesovanja ukine zanimanje konobar i ostane samo zanimanje kuvar u mešovitom odeljenju. Za smer konobar prijavila su se 2 učenika za predviđenih 15 mesta, a kod smera kuvar za 15 mesta prijavilo se 11 učenik.

U Srednjoj stručnoj školi preostalo je kao i posle prvog upisnog kruga 14 slobodnih mesta za trogodišnji profil muški frizer.

Svršeni osnovci koji posle drugog kruga nisu upisali ni jednu školu više neće izlaziti na završni ispit već mogu u drugoj polovini avgusta da potraže školu u kojoj ima slobodnih mesta.