Tradicionalnim prijemom kod gradonačelnika Vladana Vasića počela Dečija nedelja

05. oktobar 2020. 11:48 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Ovogodišnja Manifestacija Dečija nedelja, koja se obeležava svake prve nedelje oktobra, ima slogan “Podeljena sreća dva puta je veća”.

Kao i svake godine, prva aktivnost, u okviru Dečije nedelje, je prijem dece kod gradonačelnika Pirota, Vladana Vasića. U Skupštinskoj sali, uz sve mere prevencije zbog epidemije korona virusa, okupio se manji broj dece iz svih vrtića, osnovnih i srednjih škola. 

Decu je najpre pozdravila Nadica Adamović, šef Odseka društvene brige o deci. Ona je istakla da će pored svih planiranih aktivnosti u obrazovnim ustanovama usmerenih na promociju dečijih prava, biti organizovana i sadnja sadnica u dvorištima vrtića i škola. 

 Svetlana Tomić, predsednica Udruženja “Prijatelji dece” poželela je deci srećnu i radosnu Dečiju nedelju i istakla da je, bez obzira na okolnosti zbog epidemiološke situacije, pripremljen bogat program koji će se u skladu sa propisanim merama realizovati. Reč je o radionicama koje promovišu solidarnost, toleranciju, ali i sport i ekologiju. 

Svaki dan u godini treba da bude posvećen deci i dečijim pravima, rekao je u svom pozdravnom obraćanju, gradonačelnik Vladan Vasić. 

Usledio je kraći program koji su pripremila deca PU "Čika Jova Zmaj" 

I na kraju druženja deca su razgovarala sa gradonačelnikom Vasićem u njegovom kabinetu. 

Dečija nedelja traje do 11. oktobra.