Tiha Todorović očekuje start u Granadi

13. septembar 2014. 09:30 Sport Pirot Plus Online

U Granadi se pored košarke održava još jedno svetsko prvenstvo! Ovaj predivni španski grad domaćin je i najboljim strelcima planete. Naši strelci seniori u ekipnoj konkurenciji do sada su osvojili dve bronzane medalje. Tek se očekuju pravi okršaji.

Naša šampionka Tiha Todorović nastupa u reprezentaciji Srbije u dve discipline. Takmičenje juniorki je na programu u nedelju, 14.septembra.

Streljački savez Srbije je na svom sajtu objavio:

Juniorke, MK puška trostav i MK puška 60 metaka ležeći: Milica Babić (Novi Sad), Tijana Kolarik (Pančevo) i Marta Bireš (Jedinstvo, Stara Pazova). Vazdušna puška: Babić, Tiha Todorović („Lukanjac“, Pirot) i Nina Radulović (Zvezdara).

Uz Srećka Pejovića, u stručnom štabu su - treneri za pušku: Dragan Donević, Mira Maksimović, Lidija Mihajlović, Dragan Marković (Milutin Stefanović će ostati kao trener za juniorske kategorije) i treneri za pištolj: Jelena Arunović, Aleksandar Zlatić, Boban Marković, Goran Mikec i Mitja Grgić. Lekar reprezentacije biće dr Slaviša Jovanović.

U Granadi učestvuje 2.027 strelaca iz 94 zemlje i ukupno će izaći na vatrenu liniju 3.189 puta. Za medalje će se boriti u 15 olimpijskih i 39 neolimpijskih disciplina. Prvi put u istoriji, juniorske kategorije gađaće finale. Ranije su se osvajači juniorskih medalja dobijali posle osnovnog dela. Rekord po broju učesnika iz Minhena 2010. (blizu 2.500) nije dostignut. Sva finala prenosiće TV.