Temska - ,,Pirotski Davos,,! Predsednici mesnih zajednica ,,otvorili dušu,, i rekli probleme sela. Većina ističe izuzetnu saradnju sa gradskom upravom!

15. oktobar 2017. 14:21 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Temska je bila domaćin, kako neko u šali reče,, pirotskog davosa,,! Okupili su se, ne pamtimo kada ranije, predsednici mesnih zajednica da na Drugoj Skupšptini precdsednika mesnih zajednica govore o problemima i traže puteve za dalji razvoj sela.

S obzirom da smo često u selima, ono što je naš utisak, da predsednici mesnihn zajednica ulažu maksimum truda, da imaju sa gradskom upravom dobru saradnju, ali da bi se selo razvijalo, neophodna je i konačna Strategija o razvoju poljoprivrede u Srbiji. Potrebno je i konačno rešavanje zadruga i još mnogo toga.

Predsednici su govorili o problemima svojih sela. Zajedničko za većinu je da se završi putna mreža, urede atarski putevi , uradi kanalizacija, obnove zadruge, urede škole. Dakle, predsednici mesnih zajednica očekuju da gradska uprava nastavi da radi na infrastrukturi! Ovo bi bili i glavni problemi koji su se čuli na drugoj Godišnjoj konferencije mesnih zajednica grada Pirota .

Bilo je prisutno oko 70 predstavnika i predsednika mesnih zajednica, Vidojko Panajotović ,zamenik gradonačelnika, kao i predstavnici javnih preduzeća.

Interesantan detalj čuo se iz Oreovici gde 60 mestana imaju dva rudna bogatstva, zatim da porodica Đorđrvić u Šugrinu ima 10 članova i bavi se na tri hektara proizvodnjom dunja.U Temskoj će uskoro škola prerasti u HOSTEL sa ležajevima gde će putnici namernici moći da prenoće.

Vidojko Panajotović, zamenik gradonačelnika rekao je da je Grad Pirot po prostarnstvu medju najvećim u Srbiji, da ima oko 300 km. puteva, da broji 76 sela i da posla i problema ima . Gradska uprava , uporedo sa uredjenjem grada, nastoji da rešava i probleme sela i to za sada daje odlične rezultate, rekao je Panajotović

Pred kamerom Pi kanala govorili su i Tomislav Pančić Temska i Saša Djordjević iz Šugrina i Budimir Kostić Oreovica

Video materijal TV Pi kanal