Taktičko-tehničkim zborom u centru grada, obeležen Dan Sektora za vanredne situacije i slava vatrogasaca-spasilaca

17. septembar 2021. 10:29 Gradska hronika Pirot Plus Online

Odeljenje za vanredne situacije Grada Pirota danas je obeležilo Dan Sektora za vanredne situacije i slavu vatrogasaca - spasilaca. Ovim povodom izveli su taktično - tehnički zbor u centru grada. Zboru su prisustvovali mališani iz Predškolske ustanove "Čika Jova Zmaj", učenici pirotskih škola i zainteresovani građani. 

Deca, kao i prolaznici mogli su da vide deo vozila i opreme koje vatrogasci svakodnevno koriste prilikom intervencija tokom kojih spašavaju imovinu i živote. Najmlađi Piroćanci mogli su da vide kako izgledaju kamioni iznutra i šta od opreme sadrže.

Miljan Panić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Pirotu čestitao je svim pripadnicima Sektora slavu i njihov Dan. Taktičko tehnički zbog namenjan je prvenstveno našin najmlađim sugrađanima da se upoznaju sa našom službom i opremom koja se koristi u spašavanju života i imovine. Podelićemo i nagrade za najbolje crteže deci iz pirotskih vrtića, kao i zahvalnice ustanovama i pojedincima. 

17.septembra 2009. godine došlo je do reorganizacije Sektora za zaštitu spasavanja koji je prerastao u Sektor za vanredne situacije i taj dan se obeležava kao Dan sektora i ujedno je to i slava vatrogasaca Sveta Neopalima Kupina ili Nesagoriva Kupina zaštitnik groma i vatre. Ovaj dan se proslavlja u svih 27 organizacionih jedinstva u Srbiji