Svečanom akademijom Privredna komora Pirot obeležila dve godine rada i 176 godina privrednog udruživanja u Pirotu

20. oktobar 2019. 00:38 Privreda Pirot Plus Online

Povodom godišnjice postojanja i rada Ugovorne okružne privredne komore Pirot i 176 godina od osnivanja privrednog udruživanja u Pirotu sinoć je u sali Doma kulture organizovana Svečana akademija. Prethodno je Privredna komora Pirot obeležila svoju slavu Sveti Toma.

Cilj obeležavanja godišnjice Ugovorno okružne privredne komore Pirot bio je podsećanje na vizionarske poduhvate pirotskih zanatlija, prve industrijske korake i podsticanje poslovne klime u Pirotskom okrugu.

Predsednik Ugovorne okružne privredne komore Pirot dr Dragan Kostić u svom obraćanju je rekao da su ovom prilikom želeli da pokažu da su se mnogi ljudi iz Pirota mnogo godina ranije udruživali kako bi bili jači i uspešno poslovali. Oni u Privrednoj komori Pirot za dve godine nisu ostvarili sve ono što su želeli, treba još vremena da prođe, ali je Pirot dosta napredovao.

U ime Grada Pirota prisutne je pozdravio gradonačelnik Vladan Vasić. On je zahvalio predsedniku Privredne komore Pirot što ih je ubedio u značaj ovog ambicioznog projekta koji sada pokazuje da ima svrhu.

Ovom prilikom obratio se i predsednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golobović.

Gosti i građani imali su priliku da uživaju u bogatom programu. Za tu priliku prikazan je dokumentarni film o razvoju pirotske privrede, a u umetničkom delu programa nastupili su Vojni orkestar Niš, Vokalni ansambl Konstantin, Tomislav Manić Manda i Hor Doma kulture.

Posebno smo zabeležili nastup našeg poznatog umetnika, Piroćanca, koji godinama živi i radi u Skoplju. Tomislav Manić Manda u vokalnoj pratnji devojaka iz Gimnazije Pirot oduševio je prisutne svojom čuvenom pesmom „Pirote, kućo stara“.