Svečano otvorena stara - nova Škola "Sveti Sava"

17. maj 2019. 14:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Osnovna škola „Sveti Sava“ danas je, posle kompletne rekonstrukcije, svečano otvorena. Đaci i zaposleni u školi nisu krili zadovoljstvo što su ponovo u svojoj školi koja je sada potpuno drugačija, kompletno obnovljena i moderno uređena.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici Grada Pirota, gradonačelnik, načelnica Pirotskog upravnog okruga, direktori svih škola u gradu, predstavnici izvođača radova i brojne zvanice.

Na samom početku vrpcu su presekli gradonačelnik Vladan Vasić i direktor škole Marjan Rančić.

Potom su gosti imali priliku da obiđu školu.

U izjavi za medije gradonačelnik Vladan Vasić rekao je da je Pirot dobio jednu modernu školu na radost celog grada i zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji projekta. Vrednost radova je 140 miliona dinara, škola je kompletno renovirana, sve učionice su nove, istakao je Vasić i izrazio nadu da će škola živeti sa još većim brojem đaka. Ovom prilikom gradonačelnik je istakao da ova škola treba da bude primer gradu kako treba da izgleda moderna škola i najavio šta će se u ostalim školama u gradu raditi u narednom periodu.

Direktor Marjan Rančić rekao je da je presrećan zbog sadašnjeg izgleda škole, ali i zbog dece koja su pokazala mnogo emocija kada su došla. Prema njegovim rečima ovo mnogo znači za grad jer je to model po kojem treba da rade sve škole. Rančić je posebno istakao da će zbog energetske efikasnosti, na kojoj su posebno radili, smanjiti troškove.

Učenici i nastavnici su za goste priredili i svečani prijem u Medijateci.

Tom prilikom prisutnima se obratio direktor škole.

Marjan Rančić je zahvalio Gradu Pirotu, Kancelariji za javna ulaganja Vlade Srbije, izvođačima radova, koordinatorki projekta Milici Golubović i školama koje su ih primile u proteklih osam meseci koliko su radovi trajali.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Vladan Vasić.