Svečano otvoren Call centar za majke i trudnice VIDEO

01. avgust 2014. 10:45 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U okviru projekta prekogranične saradnje „Formiranje Centra za edukaciju i pomoć trudnicama i majkama“ koji realizuje Centar sa za socijalni rad uz podršku Opštine Pirot u Opštoj bolnici danas je svečano otvoren i promovisan Call centar za pomoć trudnicama i majkama.

Call centar je smešten na Odeljenju ginekologije i akušerstva opšte bolnice Pirot i zvanično je počeo sa radom 16. aprila ove godine. Za ovu svrhu angažovano je 6 mladih lekara sa liste evidencije NSZ za period od 8 meseci koji odgovaraju na pitanja pacijenata i daju medicinske savete i sugestije u pogledu zdravlja žena i dece.

Vrednost projekta je 50.000 evra od čega je 29.000 opredeljeno za funkcionisanje Call centra, rekao je Vladan Vasić, predsednik opštine Pirot.

Doktor Sava Rančić, načelnik Odeljenja napomenuo je da je u Opštoj bolnici Pirot od početka godine rodjeno 339 beba što je na nivou od prošle godine

Glavni partner na projektu je Centar za socijalni rad. Direktorka Centra Marija Vasić kaže da je ovo nesvakidašnji projekat koji Centar realizuje

Prisutnim novinarima se obratila i Marija Djošić, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj

Mladi lekari koji su dobili šansu da rade u Call centru kažu da dnevno imaju od 10 do 20 poziva majki i trudnica