Sutra kreće "ladja francuska"

29. oktobar 2014. 08:32 Društvo Pirot Plus Online

Učenici dvojezičnog odeljenja drugog razeda Gimnazije, u okviru dugogodišnje medjunarodne saradnje, sutra kreću put Francuske. Bratislav Krstić, direktor Gimnazije kaže da je programom putovanja utvrđen mnogo ranije.

- Polazak je sutra ispred Gimnazije. Program je uobičajen jedan dan u Beču tri dana u Parizu gde ćemo za to vreme obići znamenoistosti ovog grada, novina je da će učenici provesti i jedan dan u Diznilendu, i nakon toga u ponedeljak ujutru odlazimo u Klermon Feran. Ove godine bićemo gosti učenika i profesora škole Fenelon. To je privatna škola čiji učenici postižu značajne rezultate prilikom upisa na fakultete, ali i na mnogim takmičenjima. Učenici će tokom dana biti u školi i pohađati časove hemije, geografije matematike na francuskom, a deo nastave biće organizovan i na engleskom jeziku. U popodnevnim časovima i vikendom obilaziće znamentitosti i upznavati grad i okolinu. Ovo je zanimljiv i korisno putovanje, učenici na licu mesta upoznaju jezik. Đaci će biti smešteni u francuskim porodicamai i upoznati njihov način života.– kaže Krstić.

Organizaciju putovanja finansirali su jednim delom roditelji, a kao i svake godine imali smo značajnu pomoć lokalne samouprave i kompanije Tigar Tyres.