Susret teoretičara, istraživača i praktičara u Visokoj školi za vaspitače - počeo četvrti Naučno-stručni simpozijum Holipri

15. oktobar 2017. 13:20 Društvo Pirot Plus Online

Naučno-stručni simpoyijum Holipri u Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača održava se danas i sutra, 13. i 14. oktobra. Tema ovogodišnjeg skupa je “Vaspitanje i obrazovanje kroz igru, umetnost i stvaralaštvo”.

Simpozijum je akreditovan od strane ZUOV Beograd i vredi 2 boda.

Prof. dr Jelena Veljković Mekić iz Organizacionog odbora skupa Holipri, kaže da su radove prijavila 43 učesnika među kojima su vaspitači, učitelji i nastavnici iz Pirota, Knjaževca, Novog Sada, Kragujevca, Šapca...

Dr Danijela Vidanović, prof. strukovnih studija i bivša direktorka Visoke škole koja je i pokrenula Holipri u ovoj Školi, kaže da polako praksa Holiprija postaje tradicija ove Škole. Smisao Holiprija je povezivanje jer su iskustva razvijenijih zemalja pokazala da je za dobar sistem obrazovanja i vaspitanja neophodno povezivanje obrazovne politike, teorietičara, istraživača i praktičara, a Holipri je primer takvog povezivanja, istakla je Vidanovićeva.

Pre početka prve sesije prisutne je pozdravila direktorka Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača, dr Emilija Popović.

Otvaranju skupa prisustvovali su i predstavnici Okruga i lokalne samouprave. Načelnica Okruga Dragana Tončić obratila se prisutnima ističući da joj je drago da se održava ovakav skup u Visokoj školi za vaspitače koja ima bogatu tradiciju i poznata je na prostorima bivše Jugoslavije, inače ovo je jedina ovakva instuticija na teritoriji Pirotskog okruga.

Posle pozdravnih reči počelo se sa prezentacijama prisutnih izlagača, među njima profesori i vaspitači, ali i studenti.

Jelena Janačković i Irena Ristić dolaze iz Knjaževca i kako kažu svake godine prate Holipri, a ove godine su tu i u ulozi izlagača.