Sudbine! Da li je majka uvek majka!? Da li su medicinske sestre – uvek sestre!?

22. septembar 2021. 12:50 Stavovi Pirot Plus Online

Objavićemo ova dva mejla iz samo jednog razloga, da se ovakve muke, više de dogode!

.........................................................................

N... K @gmail.com>

Tue, 21 Sept, 13:35 (23 hours ago)
Gospodine Paunoviću, pratim vaš rad i znam koliko pokušavate da ispravite mnoge nepravde u našem gradu.Zato Vam se i obraćam sa problemom koji ima moja majka, B.M.iz Pirota. Živi u centru grada, u ulici Prvi maj.
Ne govorim ovo kao pravnik, već emotivno, iz srca. Da li je moguće da u dvadeset prvom veku, neko pokušava da svoju majku izbaci na ulicu, jer mu se " uselila " u kuću. U kuću koja je građena kad je taj neko imao jedanaest godina. Nadam se da će Vam i ovaj problem, kao i toliki drugi, privući pažnju. Možda joj ne možete pomoći, ali je sasvim dovoljno da znamo i ona i ja, da nismo same u svojoj borbi "sa vetrenjačama". Verujte da smo do sada, od strane svih relevantnih institucija, nailazile samo na odbijanje i nerazumevanje. Naročito od strane policije. Kad god se moja majka obratila policiji, jer već dve godine trpi mentalno nasilje, dobijala je odgovor tipa"Pa dobro, niko te ne bije..." A pri tom na sva usta pričamo o suzbijanju nasilja u porodici, naročito prema marginalizovanim grupama kakve su žene i starija lica. Emotivna sam i konfuzna, ali ko ne bi bio. Inače u Katastar je ,,druga strana,, podnela document  gde je iskorišćen poptpis moje majke  koji je dat za potpuno drugu stvar, a ne za ovo što se tamo traži. U katarstru to nisu prihvatili.
Uskoro će sudjenje
Hvala na vremenu koje ste mi posvetili i što ste ovaj mail pročitali do kraja. Pozdrav!

Poštovana, moram da objasnim. Usko porodične probleme nemamo praksu da objavljujemo. Smatramo da se , ipak, svaki problem unutar kuće može rešiti. Vaša majka je juče bila ovde. Uznemirena. Čeka je sudjenje.

 Ovaj mejl objavljujemo jer se radi i o širem društvenom problemu. Nećemo prejudicirati, tek možda ima posla  još za neke institucije !

……………………………………………………

d...p....  7@gmail.com>

12:42 (9 minutes ago)
Postovani gospodine Paunoviću, molim vas da ovaj meil objavite. Ovo je sramota šta se radi u našem zdravstvu, dokle će više med.sestre odlučivati koji pacijent može kod doktora, a koji ne. Evo malopre sam odvela majku, u ambulantu Tigar, tamo sede dva doktora i tri pacijenta, s tim što kod jedne od njih nema nikog. Majku sam odvela da primi tetanus, inače ona je onkološki pacijent sa metastazom. Zar nije sramota i takve pacijenta maltretirati zakazivanjem za tako banalne stvari?

Poštovana,  ovakvih mejlova ima često.  Ovaj objavljujemo jer se radi o pacijentu s dijagnozom , koji bi,  trebalo da ima prioritet I veće poštovanje.

Inače,  direktori obe zdravstvene ustanove ostaju zatvoreni za bilo kakve odgovore za naš Portal, što je ujedno i direktno nepoštovanje i svih vas koji ste se odlučili da nama verujete.