Stiglo klizalište, novi poklon mladim sugradjanima!!! VIDEO

09. decembar 2014. 11:50 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Projekat modernizacije sportske infrastrukture u oblastima Montana – Pirot , u okviru Konkursa prekogranične saradnje, koji je za našu Opštinu iznosio ukupno 22o.ooo evra, podrazumevao je, pored izgradnje Mini pič terena u Prčevcu i nabavku mobilnog klizališta, kaže direktor Sportskog centra Pirot, Nenad Đorđević. Isporuka je kasnila zbog izmene tenderske procedure.

Đorđević kaže da su elementi za klizalište dopremljeni i da se nalaze u magacinu Špedicije “Licent” pod carinskim nadzorom.

Carinjenje će raditi Slobodna zona. Očekuje se da za nekoliko dana, sve bude završeno kada će klizalište biti postavljeno na prostoru kod Stadiona omladine.

- Ne našom krivicom propuštena je prilika da klizalište stigne i ranije. Kašnjenje je nastalo zbog toga što je u medjuvremenu došlo do izmene procedura od strane Evropske unije. S obzirom da je mobilno, možemo da biramo lokaciju klizalištu. Za početak će biti kod Stadiona omladine, a kasnije možda i pored Zatvorenog bazena u naselju Senjak. I ovo klizalište, kao i mnogi naši sportski objekti, namenjeni deci, omogućiće im ne samo bavljenje sportom već i zabavu. Očekujemo da se u okviru Božićne škole sportova veliki broj dece, upravo, prijavi da udje u tajne ovog izuzwetno zdravog sporta. Ovo će biti još jedan poklon lokalne samouprave i Sportskog centra našim mladjim sugradjanima! - kaže Đorđević.

Vrednost ovog dela Projekta je oko 80.000 evra.